- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
16-05-2013 21:44
Podstawy prawnej nie znam, bo w US nawet odpowiedniej ustawy nie potrafia mi wskazac...Te informacje mam jednak od pracownika US, pytanie skierowałem mailowo i odpowiedziano mi, że jeśli przedmioty sprzedaję za granice a obcokrajowiec kupuje u mnie na stronie gdzie cene mam w PLN to paragon wystawiam w PLN. Jeśli jednak wystawiam sie w serwisie zagranicznym gdzie oferte wystawiam w EURO to mam obowiazek wystawienia paragonu w EURO. Na pytanie o to czy w zwiazku z tym powinienem zakupic druga kase fiskalna do obslugi zagranicznych transkacji bo jedna musze miec na kraj gdzie sprzedaz odbywa sie 7 dni w tygodniu a zmiana waluty rozliczeniowej jest mozliwa ale po wydrukowaniu raportu dobowego (co oznacza ze w ciagu 1 doby operacje wykonuje na 1 walucie wiec wykluczona jest sprzedaz jednoczesnie i u siebie i za granica jednego dnia) powiedziano mi ze tak - druga kasa i nie ma przeszkod co do posiadania dwoch. Tez mnie to zdziwilo bo jak bym chcial teraz wystawiac na co.uk to mialbym oferty w funtach i na to wychodzi ze 3 kasa byla by potrzebna, zwrot jest tylko za pierwsza a koszty utrzymania tez sa...Hmmm, temu z US wole rozmawiac mailowo bo jakby co mam potem podpiecie pracownika, który się podpisuje nazwiskiem i mam wytlumaczenie ze "pytalem, odpowiedziano mi i robie tak jak powiedziala mi osoba kompetentna"