- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
12-06-2013 15:23
Odpisałam im to:
Niestety ze względu na święta, paczkę wysłałam 7 stycznia 2013 roku Poinformowałam o tym kupującego, ten napisał że nie ma problemu, i że rozumie ten mętlik przedświąteczny.
Niestety ze względu opóżnień paczka nie doszła pod koniec stycznia 2013 roku, Tak jak zapewniałam kupujacego
Kupujący postanowił otworzyć sprawę w centrum rozstrzygania w serwisie ebay
Apelowałam od tej sprawy, i ebay dał mi czas na dostarczenie przedmiotu do 30 lutego 2013 roku jednocześnie wstrzymując sprawe do tego czasu.
Paczka została dostarczona 7 lutego 2013 roku, czyli zgodnie z terminem który dał mi ebay.
Kupujący nie poinformował o dostawie ani mnie ani ebay. Po dostawie przedmiotu kontakt się urwał
Napisałam o tym w centrum rozstrzygania. Niestety ebay zażądał odemnie potwierdzenia odbioru do dnia 30 lutego. Niestety w tym czasie nie dysponowałam potwierdzeniem, ponieważ do mnie nie wróciło. Ze Względu na brak tego potwierdzenia ebay zamknał sprawę na korzyść kupującego zwracając mu pieniądze z mojego konta paypal.
Następnie wystąpiłam na poczcie z pismem reklamacyjnym, aby zobaczyć czy paczka dotarła.
Reklamacji mi nie uwzględniono, ponieważ paczka została dostarczona do osoby uprawnionej - Czyli dotarła do kupującego.
Pismo reklamacyjne od razu wysłałam serwisowi ebay, udało mi się również potwierdzić fakt odbioru paczki poprzez system monitorowania online, gdzie było napisane, że paczka została dostarczona 7 Lutego 2013 roku.
Niestety ebay, po mimo tych dowodów, nie mógł odwołać się od sprawy, ponieważ wciąż nie posiadałam potwierdzenia odbioru przesyłki.
Kilka dni temu, otrzymałam z powrotem potwierdzenie odbioru przesyłki przez kupujacego.
Szybko skontaktowałam się z obługa ebay. Ebay przyjął ten dowód, i napisał odwołanie.
Nic nie dało kontakt z ebay się urwał