Zaginiona przesyłka

Witam,mam pytanie może ktoś pomoże w odpowiedzi. Przesyłka wysłana do Rosji w styczniu po miesiącu zgłoszona reklamacja o zaginięciu, zwrot kasy użytkownikowi 100EURO, wczoraj przyszedł list w odpowiedzi na reklamację że użytkownik dostał przesyłkę w dniu 06.05.2013(prawie po 4 miesiącach!!!!!). Oni umywają ręce bo przesyłka od nich wyszła a na dostarczenie w kraju przeznaczenia nie mają wpływu. Jak można teraz domagać sie odszkodowania lub ewentualnej zapłaty od użytkownika???Wszystko było rejestrowane przez PayPal i tam też nastapił zwrot.Prosz o porade pozdrawiam

Był temat na ten temat 🙂

http://community.ebay.pl/topic/Sprzedawanie-Za-Granic%C4%99/Warning-Nie-Wysy%C5%82ajcie/1900002580

Zapytaj eBaya, czy możesz coś z tym zrobić ale nie wydaje mi się.

Dzieki za odpowiedź,temat już czytałem i wszystkie aukcje sa blokowane na Rosję, szkoda bo napaleńców sporo ale w tej chwili tylko na własne ryzyko jeśli się zdecyduja,od ebaya otrzymałem odpowiedz praktycznie otrzepali ręce i w stylu radz sobie sam:_| napisałem tez do PayPala zobaczymy co odpowiedza

Do Rosji lepiej nie wysylac. Szczegolnie przesylek ciezkich lub wartosciowszych.

Nie wiem co tam sie dzieje ale przesylki gina lub ida bardzo dlugo. Zaginely mi ostanio 3 i... zablokowalem Rosje