Sprzedany przedmiot nadużycie programu ochrony, ebay nie odpisuje

Witajcie, mam problem z pewnym kupującym, Postaram sie to streścić jak tylko mogę

A więc sprzedałam przedmiot za ok 1500 zł za granicę do USA gość zapłacił przez paypal.

Nastepnie otworzył sprawę w centum rozstrzygania ebay poprosił o dostarczenie dokumentu wysyłki

Tak też uczyniłam w formie skany dowodu, oraz nuemru i odnoscika do śledzenia

Ebay po zapoznaniu się z tą sprawą stwierdził ze nie ma dokumentu potwierdzającego doreczenie, i zamknął sprawę na korzyść kupującego oddajac mu 1500 zl.

Po 2 tygodniach od zamknięcia sprawy, zauważyłam że na stronie śledzenie paczek online jest status "doręczenie" w dniu tym i tym, nawet godzina była. Miedzy czasie napisałam również reklamację na poczcie, która akurat do mnie dotarła. Na piśmie jest napisane ze reklamacja nie jest uwzgledniona, ponieważ przesyłka ostała dostarczona do osoby uprawnionej. Wysłałam te dowody do ebay. Ten niestety napisał, przykro mi, ale nie możemy z tym nic zrobić, ponieważ nie mamy dokumentu w formie podpisu odbioru. Koleś wystawił mi dodatkowo komentarz negatywny, kolejny raz napisałam o tym  do ebay aby go skasował, bo jest bezpodstawny otrzymałam taką wiadomość:

Witaj A******,

Dziękujemy za cierpliwość w oczekiwaniu na odpowiedź z Działu Obsługi eBay odnośnie opinii do transakcji numer ********.

Ze względu na to że udzielono Ci wszelkich możliwych odpowiedzi kolejne emaile w tej sprawie będą przez nas czytane ale pozostaną bez odpowiedzi.

Z góry dziękujemy za zrozumienie.

Pozdrawiam,

Ebay teraz nie odpisuje na zadną wiadomość odemnie, po mimo tego że mam inne problemy z dwoma kupującymi, którzy w podobny sposób mnie oszukali