- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
05-07-2012 22:04
U mnie ta sama historia od tygodnia wysyłam informacje co 2 dzień i w końcu mam odp
"Dziękuję za wiadomość e-mail w związku z zawieszeniem Twojego konta.
Doceniamy Twoje zaangażowanie i czas poświęcony na ponowny kontakt z Działem Obsługi Klienta eBay.
Podtrzymujemy podjętą wcześniej decyzję o blokadzie Twojego konta z powodu zastrzeżenień dotyczących bezpieczeństwa. Jest ona ostateczna i nie ma możliwości odwołania się od niej. Chcemy, aby eBay był przyjaznym użytkownikom i bezpiecznym miejscem handlu, dlatego zastrzegamy sobie prawo do zablokowania podejrzanych kont.
Więcej na ten temat możesz przeczytać w Umowie z użytkownikiem w sekcji Nadużywanie serwisu eBay, klikając na poniższy link:
http://pages.ebay.pl/help/policies/user-agreement.html
Pamiętaj, że w okresie zawieszenia nie wolno Ci sprzedawać w serwisie eBay, jak również zakładać nowych kont. Jeżeli na Twoim koncie znajdują się zaległe opłaty, prosimy o ich niezwłoczne uregulowanie.
Uwaga
Niniejszy e-mail jest ostatnią wiadomością od nas związaną z tą kwestią. Kolejne e-maile w tej samej sprawie pozostaną bez odpowiedzi.
Pozdrawiamy,
dział Obsługi klienta eBay"
Nie wiem co jest podejrzanego skoro klienci otrzymali przesyłki i wystawili opinię pozytywną.
Jakaś totalna bzdura nie wiem kto i po co robi problemy!