opłata za przesyłkę - problem

nilk_ka
Użytkownik
Witam,
może ktoś z Was pomoże mi z takim problemem; zakupiłam przedmiot na aukcji, w której opisie nie było zawartych kosztów wysyłki do Polski. zapytałam wcześniej sprzedającą czy wyśle mi przedmiot do Polski i ile będzie to kosztowało - odpisała, że nie ma problemu i podała koszt przesyłki poleconej (international signed-for). tymczasem po zakończeniu aukcji wysłała mi fakturę, na której nie dość, że koszt przesyłki jest wyższy niż uprzednio podany w mailu to na dodatek jest to zwykła przesyłka (Sellers Standard International Rate). poprosiłam o skorygowanie faktury, ale nie otrzymałam żadnej odpowiedzi.
dopiero raczkuję na ebay i zupełnie nie wiem co z tym fantem zrobić. czy mam jakieś szanse na sprostowanie tej sprawy, można to gdzieś zgłosić, do administracji??

Zwykle otwarcie sporu czyni sprzedawce rozmownym ale musisz na to odczekac okreslona ilosc dni (jest to okreslone http://pages.ebay.pl/securitycenter/index.html).

Tymczasem mozesz napisac do Ebay zwracajac uwage na nieslownosc sprzedawcy a byc moze stosowanie nieuzasadnionych kosztow wysylki. Ebay niechetnie patrzy na praktyki sprzedawcow polegajace na zawyzanu kosztow wysylki kosztem ceny przedmiotu poniewaz traci w ten sposob pieniadze z marzy.

(poproś o podanie kosztów całkowitych) czyli wchodzisz w zakładke kupione ten towar co kupiłaś -> zapłać teraz i tam jest to co wyżej napisałem POPROŚ O PODANIE KOSZTÓW CAŁKOWITYCH, tak długo będziesz z tej opcji korzystać aż dostaniesz poprawną fakturę
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx

Napisałaś:zapytałam wcześniej sprzedającą czy wyśle mi przedmiot do Polski i ile będzie to kosztowało - odpisała.... w takim neilu jest opcja ODPOWIEDZ, a więc odpowiedz na ten meil żę OK bo może zprzedająca zapomniała jaki koszt Ci przedtem podała
pozdrawiam

nilk_ka
Użytkownik
dziękuję bardzo za odpowiedzi. abuquick - dokładnie w ten sposób powiadomiłam sprzedającą o problemie. w tej chwili wysłałam jej jeszcze jedną prośbę o podanie kosztów wysyłki (z zakładki request total), a jeśli nie odpowie napiszę do ebay.