Śledzenie paczki

Pewien Pan u którego zamawiałem przedmiot z Anglii, wysłał go wczoraj. Na moim Ebay'u jest dostępny numer paczki dzięki któremu mogę ją śledzić. Jednak nie wiem o co chodzi bo po kliknięciu w niego, na stronie przewoźnika pokazuję mi się taka informacja jaką dołączyłem w załączniku. Może paczka jeszcze na dobre nie wyruszyła z Anglii, albo jakiś pracownik nie zdązył wklepać tego numerku do systemu... napiszcie proszę o co może chodzić (przypominam, że paczka została nadana wczoraj).

sledz sobie na tej stronie 17track.net ona jest bardziej precyzyjna niz sledzenie na royalmail, sprawdz dzis wieczorem lub jutro rano mozesz tez sledzic na stronie poczty polskiej

A orientuje się ktoś z was ile taka tradycyjna pczka pocztowa może iść z Wielkiej Brytanii do Polski ?

Rejestrowane lub nie rejestrowane dochodziły mi z Anglii od 5-8 dni.

Znowu sprawdziłem na Royal Mail, na 17track.net i na stronie polskiej poczty - niestety nadal głucho. Napiszcie czy pierwsza informacja dotycząca statusu przysyłki powinna pojawić się zaraz po wysyłce czy może to nastąpić z pewnym opóźnieniem. 

to jeszcze sprawdz na trackitonline.ru albo zapodaj ten tracking