kiedyś była zwykła Prioryty z trackingiem z opcja clenia paczki w Polsce   --- dla mnie to bez sensu płacić "Z GÓRY VAT/CŁO"  bo Urzad Celny nie zawsze ci go doliczy a po co 24% dopłacać PRZYMUSOWO.--  przeciez caly czas jest taka mozliwosc.

Nikt nie zmusza kupujacego do korzystania z Global Shipping Program. 

Z twojego postu wynika ze takiej mozliwosci juz nie ma. Taka mozliwosc byla jest i bedzie Nie chcesz placic cla to szukasz sprzedawce ktory nie jest w tym programie.

Płacąc opłaty importowe z góry i tak kupuje przedmiot dużo taniej niż w polsce 🙂

W dalszym ciągu mam problem z zapłaceniem przez PayPal, już chyba wszytkiego próbowałem:

-konto zweryfikowane,

-ebay powiązany z PayPal

-pieniądze na paypal są, o 50 dolarów jest wiecej niż mam zapłącić

-zmieniłem walute z pln na dolary

i w dalszym ciągu wyskakuje mi komunikat:

""Nie można zrealizować tej płatności, a Twoje konto nie zostało obciążone. Skontaktuj się z handlowcem w celu uzyskania dalszych informacji.
Niestety, w tej chwili nie możemy przetworzyć płatności za pośrednictwem Twojego konta PayPal. Powróć do witryny handlowca i spróbuj użyć innej formy płatności (o ile jest dostępna)."

Prosze o pomoc !?!

Ok. poradziłem sobie za zakupem przedmiotu i zapłaceniem za niego, mam jeszcze pytanie, po jakim czasie powinienem dostać numer

śledzenia przesyłki ??? Sprzedający napisał że towar wyśle 27maja we wtorek, nadal nic nie otrzymałem. ???

JEST OK! Przesyłkę otrzymałem po 13 dniach roboczych  :):):) ( w sumie od momenty wysyłki do otrzymania paczki mineło 20 dni - wliczając weekedny i poniedziałkowe "święto pamięci" w USA)

A jakie oplaty w sumie wyszł dodatkowo? Z jakimi kosztami trzeba liczyc przy wartości zakupu przedmiotu za 280 USD? Ile wysyła i ile cło dojdzie?