Dostawa kurierem DPD czy airmail - z Anglii?

Właśnie dokonałem pierwszego zakupu z zagranicy z płatnością PayPal i wybrałem dostawę DPD żeby móc śledzić przesyłkę. Chciałbym ustalić aby w przyszłości wiedzieć co jest lepsze DPD czy "airmail" z Anglii do Warszawy? Poproszę o opinie w tym temacie. Czy "airmail" jest przesyłką rejestrowaną lub w inny sposób bezpieczniejszą od DPD? Czy airmail dochodzi u nas pocztą, czy muszę się udać na lotnisko? Dpd wziąłem chyba bez ubezpieczenia, bo nie widziałem opcji żeby ubezpieczyć.
Pozdrawiam,
Marek

Airmail jest to usługa nie rejestrowana, która wg poczty królewskiej "dochodzi" 4 dni po nadaniu, a w praktyce jest to max 7-8 dni. Taką przesyłkę listonosz wrzuca do skrzynki.
natomiast jesli chcesz rejestrowaną zawsze wybieraj International Signed for, która "dochodz" do 5 dni, a ponieważ mieszkasz Wawie ten czas skraca się przynajmniej o 1 dzień.
Jak ja kupuję to patrzę tam gdzie, sprzedawcy oferują wysyłkę pocztą, ponieważ wg mnie dochodzą szybciej i jest taniej.
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx