pisząc tej firmy miałem na myśli  www/viaddress/com  bez kropek bo link zniknie

Ale co to ma wspolnego z tematem ?

Dzisiaj osobiscie odebralem swoja przesylke. Generanie wszystko ok, tylko opakowanie strasznie styrane bardzo dluuga podroza.

Problem mozna generalnie uznac za rozwiązany.

Witam.. 

Koledzy, koleżanki mam podobny problem.. 

Kupiłem przedmiot, wysłany został (priority mail international)

Dzisiaj jest 20 dzień po opuszczeniu paczki ze stanów.. tracking w Polsce nic nie pokazuje, paczki nie ma.. 😮 

Priority Mail International Parcels

Processed Through Sort Facility

December 09, 2012, 4:52 am

ISC MIAMI FL (USPS) 

International Parcels

Arrived at Sort Facility

December 09, 2012, 4:51 am

ISC MIAMI FL (USPS) 

Depart USPS Sort Facility

December 08, 2012

MIAMI, FL 33112 

Processed through USPS Sort Facility

December 07, 2012, 5:39 pm

MIAMI, FL 33112 

Dispatched to Sort Facility

December 05, 2012, 2:15 pm

ROME, GA 30161 

Acceptance

December 05, 2012, 1:51 pm

ROME, GA 30161 

Electronic Shipping Info Received

December 05, 2012

Pisałem na adres poczty ze strony trackingu:

"Witam
Jestem klientem Poczty Polskiej, oczekuję na paczkę z US,
która, została wysłana 5.12.2012 Priorytetem jako paczka rejestrowana (USPS), wyleciała 09.12. do Polski i tu zazwyczaj po kilku dniach, wyskakiwał status paczki i jej dalszej drogi w Polsce, szczerze miałem nadzieję, że paczka dotrze przed Świętami. 
Do dnia dzisiejszego nie pojawiło się nic w statusie, a paczka powinna być już 14 dni w kraju.
Czy opóźnienia są spowodowane okresem świątecznym? 
Czy może być jakaś inna przyczyna niedotarcia paczki. Kiedy mogę liczyć na otrzymanie mojej przesyłki?

CV*********US

...ostatni wpis z śledzenia:
Priority Mail International Parcels
Processed Through Sort Facility
December 09, 2012, 4:52 am

Z poważaniem"

Otrzymałem odpowiedź po Świętach:

"Szanowny Panie, 

Przesyłka o numerze CV*********US nie została zarejestrowana w systemie śledzenia na terytorium Polski. Termin doręczenia przesyłek do Polski określa operator pocztowy w kraju nadania. Terminy uzależnione są od rodzaju usługi i drogi jej kierowania. Dopóki przesyłka fizycznie nie dotrze do naszego kraju nie będziemy mogli ustalić jej statusu. 

Z poważaniem,
Marta Sz."

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że paczka leci 20 dni 😐 i fizycznie nie ma jej w Polsce.. zaczynam nabierać dystansu do usług PP, a miałem do tej pory jak najlepsze zdanie i nie zawiodłem się ani razu.

Proszę dajcie jakieś pomysły gdzie uderzyć z tym problemem..

Witam,

niestety okres świąteczny powoduje że paczki typu Priority Mail idą 2-3x dłużej niż zwykle w innych terminach. Jedyną gwarancją na w miarę punktualną dostawę daje Express Mail.

Kolega wysyłał mi z Chicago jedną paczkę 14.12.2012 r. Priority

a drugą 28.12.2012 r. ale Express.

Tej pierwszej nadal nie ma, za to express jest w Polsce i będzie na moim celnym jutro do odbioru.

Jak tylko paczka dojdzie, to potwierdzę to w tym wątku. Może zaoszczędzi to niepokoju i nerwów osobom, które trafią tu z podobnym problemem. Dziękuję za wpis. Z rozmowy z panią spod numeru 225481356, WER, dowiedziałem, się że niby paczka została potraktowana jako zbiorcza, co chyba oznacza podróż statkiem. (priority mail international+tracking) Jakoś nie do końca chce mi się wierzyć.. ale, ok. czekam nie ma innej opcji. Chyba, że przegną z tym czasem, to wówczas będę robił dym. Pozdrawiam.

Czuję, że paczka może gdzieś zalegać w magazynie.. ale, PP może nie chcę się do bałaganu przyznać. 😐 

ISC MIAMI FL

To jest ponoć winowajca.

Pan z info poczty powiedział, że nie chcą wypuścić wielu paczek do Polski i jest to aktualny problem tej felernej sortowni.. Niby wiele paczek utknęło na lotnisku K  Coś okropnego..

Pisałem do sprzedawcy jest skłonny pomóc w tej sprawie, dowiedziałem, się, że dopóki nie otrzymam paczki on jest jej właścicielem. 

zawsze jednak mozesz otworzyc spor o nieotrzymanie towaru, aby zabezpieczys sobie ew. zwrot kasy

resmano
Użytkownik

Ja również trafiłem tutaj z podobnym problemem.

Paczka wysłana 11.12.2012 jako Priority Mail.

Ostatni wpis z 17.12.2012 i na trackingu nic się nie dzieje.

SC SAN FRANCISCO (USPS) i kaplica. Paczką idą gogle i raczej liczyłem, że dojdą prędzej niż stopnieje śnieg 😕 Druga, wysłana w podobnym okresie, tyle że jako First Class, utknęła 16.12 w Los Angeles 😕