Oszust z USA

mandek67
Użytkownik

Zapłaciłem za wzmacniacz na amerykańskim eBayu przelewem, bo sprzedający nie akceptował Paypala. Kontakt się urwał na e-mailu, że towar będzie wysłany następnego dnia. Otworzyłem spór, na który sprzedający nie zareagował. Zgłosiłem sprawę do eBay Customer Support tzw. "Escalating claim to CS" - otrzymałem odpowiedź, że nic nie mogą zrobić, w szczególności zwrócić pieniędzy, bo płatność przelewem nie podlega ochronie eBaya.

No i teraz mam gruby kłopot, bo nie mam pojęcia w jaki sposób próbować odzyskać te pieniądze? Przy zakupie w Polsce sprawę bym zgłosił na policję i po jakimś czasie, po karnej sprawie sądowej, pieniądze bym odzyskał. Ale jak to wyegzekwować od sprzedawcy z USA? Nie wiem - może mi ktoś pomóc???

To że ,,Kontakt się urwał na e-mailu, że towar będzie wysłany następnego dnia" o niczym nie świadczy wzmacniacz może zostanie wysłany, ale czarno to widze no bo jeśli zapłaciłeś przelewem to nic oprócz negatywa dla sprzedawcy zrobic nie możesz . Jak masz wypadek autem to czy zrezygnujesz z wsiadana za kółko? Przy następnym zakupie płac TYLKO poprzez paypal. Nie gniewaj się na ebay czy paypal bo to Ty popełniłeś błąd płacąc przelewem.

No wlasnie.

Przykro to mowic, ale kasa prawdopodobnie jest stracona jesli nie placiles PayPalem.

eBay.pl to Twoje okno na świat!