DLACZEGO TAK MAŁO POLAKÓW KORZYSTA EBAY.PL

Jestem nowym użytkownikiem ebay, nawet założyłam sklep z produktami Betterware.I co ?Nic się nie dzieje.Czyżby była tu tylko garstka polaków zaglądająca przypadkiem.Czy też kupujący tak nieufni.

restybis
Użytkownik
Zbyt mała oferta, brak reklamy - to tyle na początek żeby tu zaglądało mało osób.
Większość polaków korzysta z ebay raczej do zakupów na zagranicznych ebay-ach .
Allegro i świstak mają zdecydowanie większą ofertę krajową więc tam ludzie kupują.
Tu zagląda raczej polonia chcąca płacić przez paypal

No tak... polacy to tu są, ale Polaków nie ma

Ja też zauważyłam ,że jest mało wystawianych ''POLSKICH'' aukcji ,
jest wiecej drogich obcojęzycznych aukcji ,
co nie wszystkim Polkom i Polkim odpowiada.
~~~~~~~~~~~~ :-)) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

jaga123-0
Użytkownik

Ja zrobiłam zakupy po raz pierwszy i pudło, zostałam perfidnie oszukana. Wpłaciłam kasę przelewem  i cisza, rozpłynął się. To były moje pierwsze i ostatnie zakupy na ebay

jaga - czy jeśli będziesz miała stłuczke to nigdy więcej nie usiądziesz za kierownice? ,,Wpłaciłam kasę przelewem P.Piotrowi" Wpłacaj poprzez paypal

jaga- nie rób zakupów u osób mających takie komentarze:,,Ja niestety następna głupia.Zapłaciłam i nic:( Jak dochodzić swoich praw?!"

Szkoda że eBay jest jeszcze tak mało popularny na naszym rynku . Allegro zdecydowanie prowadzi , choć dla mnie to okrutne zdziertusy i wyrwijgrosze . Tylko tak się ludzie przyzwyczaili do tego allegro i tak zostało .Kto wystawia coś tu i tam to wie o co chodzi . Dla mnie eBay jest solidniejszy i tańszy o 2/3. A jeżeli chodzi o przekręty , to wszędzie można się naciąć .I tak jest nie tylko ze sprzedającymi , ale kupujący też potrafią dobrze naciągać .

A nie słusznie się obrażasz na eBay. Ja 95% pozycji kupuje właśnie tam i to od osób z całego świata, jestem szczęśliwy dlatego, że tych rzeczy nie kupiłbym u nas w Polsce. Pozdrawiam.

Ebay.pl nie nalezy do portali z najwiekszym natezeniem ruchu.
Wystawiaj tam gdzie jest duzo kupujacych np. na ebay.com z opcja widocznosci w UK. 60 mln uczestnikow miesiecznie murowane...