Klepsydra, przetwarzanie płatności PayPal - PROBLEM!

Sprzedałam kilka przedmiotów na eBay.de. Jestem osobą prywatną i była to moja pierwsza sprzedaż. Kupujący (dwie osoby) załpacili natychmiast przez PayPal. Na eBay pojawił się symbol klepsydry i info., że płatność jest przetwarzana. Co dziwne, otrzymałam wiadomośći od PayPal na skrzynkę, która nie jest powiązana z kontem PayPal ani też eBay. Wiadomości dot. potwierdzenia wpłat od kupujących, zaniechania wpłaty, ponownego potwierzenia dokonanej wpłaty, konieczności potwierdzenia odbioru itd. Na właściwego maila nie otrzymałam żadnej wiadomości o zaistniałej zapłacie. Również na koncie PayPal nie ma żadnyc adnotacji/info., że jakakolwiek wpłata miała miejce - nic co dotyczyłoby jej statusu etc. Sontaktowałam się z PayPal w celu wyjaśnienia. Sprawdzili to i potwierdziło, że na koncie nie ma żadnyc wpłat do zaksięgowania i proszą o kontakt od kupujących w celu roztrzygnięcia, gdzie podziały się zaginione pieniądze. Chcą e-mail, na który wysłano pieniądze. Ja takiej info. nie mam a kupujący nie odp. na moje zapytania. PayPal zawiadomił mnie także, że owe "dziwne" wiadomości, otrzymane na nieodpowiednią skrzynkę, nie zostały wysłane przez nich i stanowią niebezpieczeństwo. Nie wiem już co robić. Próbuję uzyskać jakieś info. od eBay, ale puki co cicho sza. Jeden z kupujących napisał mi dziś, że sprawdził wyciąg bankowy i pieniądze zostały pobrane z jego konta dzień po dokonaniu płatności. Towar już wysłałam, kasy nadal nie ma, potwierdzeń na właściwą skrzynkę nie otrzymałam a klepsydra wciąż widnieje obok transakcji. Czy ktoś może mi wyjaśnić co tu się dzieje?

Wydaje mi się, że klepsydrę miałem tylko przy wpłacie ze Stanów czekiem. Procedura jego sprawdzenia trwała niecały tydzień i dopiero po tym czasie sytuacja została zweryfikowana jako OK.

Kto wie, czy nie popełniłaś błędu z tak szybką wysyłką. Ja bym z takową poczekał do momentu aż pieniądze się uwiarygodnią.

Po dodaniu środków do mojego konta pay pal, nagle się okazało, że już nie mam dostępu do konta i moich środków. Przelew z 18 sierpnia 2012 i do dzisiaj Pay Pal milczy. Tomasz Jóźwiak