PayPal jest za drogi dla polaków !!!

Wszystkie serwisy w Polsce do placenia karta sa Tansze niz ten PayPal nawet na Allegro platnosc jest owiele tansza !!!

Suma Platnosci 10zl to 17% zabiera Paypal a w Allegro PayU taka sama platnosc to tylko 6% !!!!

Oplaty powinne byc nizsze !!!

allegro? to oczywiste. przeciez jak ktos zrobi Ci przelew z PL do PL to nie ma o czym mowic ;). nie wiem tylko skad wyszlo Ci te 17%. masz jednak racje, dla PL oplaty moglyby byc nizsze, a niektorych w ogole nie byc jak prowizja za wyciagniecie srodkow do 500, choc to akurat nie jest wysokoa kwota, ale skoro nie ma jej wszedzie..

mkjk4kkmk
Użytkownik
Oplaty powinne byc nizsze !!!
Tu się zgadzam 100%.

AllPay ma prowizję 2.8%

plantropl
Użytkownik
Fakt PayPal ma strasznie wysokie opłaty (najdroższy serwis w Polsce) należy się zastanowić bo Polacy potrafią liczyć. Według mnie płatność z Polski do Polski powinna być troche tańsza.

Allpay to fajny i tani serwis ale niestety strasznie długo idzie kasa na konto już nawet Paypal to robi szybiciej ale opłata za wpłate na konto 5zł(

Bartek

Kwota do zaplacenia 10zł (5zł za towar +5zl za przesyłke)

Płatności Allegro:
Opłata stała 0,30 zł + 2,9% kwoty - 0,59zł
Czyli 6% od całej sumy 10zł!
Od towaru 12% od towaru 5zł

PayPal:
Opłata stała 1,35 PLN + 3,4% kwoty - 1,69zł
Czyli 17% od całej sumy 10zł!
Od towaru 34% od towaru 5zł

Czyli Allegro zjada naszego zysku 12% a PayPal aż 34%!!!

Dla małych sum PayPal jest nieopłacalny - jeszcze do tego trzeb dołożyć z własnej kieszeni !

No to teraz wiem z czego "darmowy "ebay.pl się utrzymuje.

z racji, ze Paypal jest platforma Ebaya, ktora ma ulatwiac platnosci miedzynarodowe czyli nakrecac caly ten interes, najpierw Ebay pobiera prowizje od sprzedazy, a pozniej kolejne za transakcje w Paypalu, zyc nie umierac 😉

rafsuomi
Użytkownik
najpierw Ebay pobiera prowizje od sprzedazy, a pozniej kolejne za transakcje w Paypalu, zyc nie umierac

Tak samo jak w allegro.. 😉 najperw prowizja od sprzedaży, poźniej za transakcje 😉

ebay co prawda twierdzi, ze pp i oni to dwa rozne podmioty tylko, ze teoria sobie, a praktyka ;)..

To moze zmienic PP na inna tansza firme bo zdzieranie 3,4% +1,35 to nigdzie nie ma tak drogo !!!

A za wymiane waluty 2,5% to piii..!

Rezygnacja z PP to najlepsze wyjscie - ostatnio sie o tym przekonałem !!