Odkąd wprowadzono prowizję od wystawiania monet w numizmatyce?

Od lat wystawiam monety i było to zjawisko bezpłatne. Kilka dni temu ponowiłem wystawienie zakończonych kilkunastu monet i dziś dostałem fakturę do zapłaty z naliczeniem 0,35 zł za każdą aukcję.
Nie dostałem żadnego maila, czy innego powiadomienia o wprowadzeniu opłat. Kiedy wystawiałem te monety hurtem widniało jak byk, że opłata za wystawienie “0” zł.
Czy może mi ktoś wytłumaczyć, o co tu chodzi.
Znalazłem cennik e-bay, ale bez daty wprowadzenia i tam o dziwo teraz zwolnione są tylko CD, DVD,. Książki. Wynika z tego, że monety są objęte opłatami. Tylko dlaczego nikt mi o tym nie napisał, że od któregoś tam dnia to nastąpi.
To jakieś polowanie na jelenia i zarabianie na braku doinformowania.
Przecież to jakiś skandal. Moneta sprzedaje się raz na parę miesięcy, a po wprowadzeniu podwyżki na poczcie za wysyłkę za granicę to raczej koniec sprzedaży.
Proszę niech ktoś kumaty mi odpowie.

musiales dawno nie wystawiac, bo te oplaty są juz od bardzo dawna, od 3 lat jak nie więcej

Sprzedaż na e-bay jest tak niska, że od lat mam wystawiane te same monety w tych samych opcjach. Kiedyś menager sam ponawiał zakończone aukcje, ale odkąd stał się płatnym robię to ręcznie, po kilkanaście aukcji na raz. Dotąd nigdy nie miałem żadnych opłat, a tu nagle od wystawienia 14.05.2014 zaczęto pobierać opłatę 0,35 zł od aukcji.
Nie miałem żadnej informacji na maila, nie widziałem żadnego komunikatu o zmianie opłat i z nienacka obciążono mnie nimi. Jak wystawiam czytam wszystkie komunikaty i figurowało za wystawienie jak poprzednio "0" zł.
Nie wiem czy to działanie z premedytacją, aby z nas ściągnąć ile się da, albo pomyłka ich automatu i powiadamiań.
Uważam to za bezprawne ograbianie, bez powiadomienia, bez dania nam szansy wyboru.
Gdybym miał jakieś info to przecież mogłem te aukcje ponowić w opcji "licytacja" i dalej nie płaciłbym za wystawianie.
Ktoś zawalił, a ja mam za to teraz zapłacić.