Ustwienie kosztów wysyłki

1.W jaki sposób mogę zaznaczyć osobne płatności dla różnych krajów na ebay.com? Np. do europy-15, do ameryki-20 itp itd.  W shipping rate tables mam tylko: Alaska& Hawaii, US Protectorates i  APO/FPO. Gdzie mogę zaznaczyć Europę i inne państwa? Chciałbym żeby kupującym automatycznie wyświetlał się koszt przesyłki dla ich miejsca pobytu.

2. Zauważyłem też, że niektórzy sprzedający piszą koszty wysyłki tylko na stronie z aukcją. Taka forma jest na pewno bardziej prosta, ale czy lepsza? 

Na jakim Ebayu wystawiasz?

Nie zauwazylem ze wystawiasz na ebay.com.

Masz 3 mozliwosci wysylki z .com

1 to domestic czyli US

2 to Canada

3 to reszta swiata

Mozesz wystawic wysylke do Us i Canada za 20 ( bedzie to twoja ameryka ) a reszta to bedzie worldwide (reszta swiata)-czyli twoja europa

Problem sie moze pojawic z wysylka do Australii Nowej  Zelandiai Indii itd poniewaz wysylka bedzie w takiej samej cenie co reszta swiata

Mozwsz oczywiscie wykluczyc kazde panstwo do ktorego nie chcesz wysylac

Nie ma takiej mozliwosci aby z .com kupujacym automatycznie wyswietlal sie koszt wysylki chyba ze masz towar w US i wysylasz przez USPS

Jezeli cos pokrecilem to z gory przepraszam

Ok. Powstał kolejny problem. Koszt wysyłki do USA da się ustawić na max 5$. Wysyłka według poczty polskiej wychodzi ok. 6$. Jak to można najlepiej obejść? Ustawić koszt wysyłki na 5$  a w aukcji napisać że 6$?

2. Dla jakich krajów polecacie ustawić wykluczenia? Slyszałem że m.in. do Rosji bo są jajca z czasem dostawy. 

1. Ja nigdy nie spotkałem się z takim czymś. Wysyłkę do USA mam 6.8 USD.

2. Rosja - idzie długo

Dodatkowo mam Afryke zablokowaną i Azję.

Chętnie zablokowałbym Meksyk bo wszystko tam ginie, ale szkoda.

A tak à propos. Wystawiam na ebay.com. Jak ustawić koszt wysyłki tylko do Polski. Ustawiam Europę ale jak jeszcze zaznaczyć sama Polskę. Do Polski będzie sporo taniej niż do krajów europejskich. 

Wracając do limitów kosztów wysyłki- jest on ustanowiony na pewne kategorie przedmiotów. Np. ksiązki- do 4$, a przesyłka na poczcie-5$. Ktoś wie jak to obejść?