dane kontaktowe w treści aukcji

Witajcie...

Czy możecie mi odpowiedzieć czy w treści aukcji Sprzedawca może podawać:
- swój adres mailowy
- adres firmowy (np. do odbioru osobistego)
- numer telefonu

Na innym portalu aukcyjnym o nazwie znanej wszystkim (A....) jest to standardem natomiast na ebay pojawia się to sporadycznie.... Czy wynika to z tego, że takie treści są niedozwolone i niezgodne z regulaminem EBAY czy wynika to z chęci zachowania prywatności.

Jeśli znacie odpowiedź na to pytanie to proszę ją odnieść nie tylko do EBAY pl ale również zagranicznych portali EBAY  

może ale nie musi nie jest ani wymagane ani obowiązkowe

Na Ebay .com bo ten znam: prywatni sprzedawcy nie afiszuja sie kim i gdzie sa. Raczej staraja sie je ukryc. .Aby otrzymac ich dane trzeba cos u nich kupic a i to czesto nie zawsze. Nawet otrzymanie przesylki nie ujawni tozsamosci jesli nie bedzie nadawcy.

Firmy umieszczaja pelna informacje.

Uwazam ze umieszczanie jakiejkolwiek osobistej informacji publicznie moze byc niebezpieczne. 

Firma to co innego.

Na niemieckim ebayu firma ma obowiązek wpisania wszystkich danych, a prywatni to różnie z tego co zdążyłam zauważyć. Ew. email.Nie spotkałam się z takim wypisywaniem jak na A..o -email skype tel i inne cuda wianki

firmy w polsce maja obowiazek podawac konkretne informacje > Regulacje dotyczące sprzedaży zdalnej