- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
03-09-2012 17:06
Oczywiscie mozna ominac payu i placic przelewem bankowym
paypala nie mozesz ominac nawet jak nie masz tam konta - kasa idzie przez paypala i caly ten durny system na twoje konto bankowe - po czym transkacja moze zostac cofniete przez widzi mi sie - poczytaj to forum lub pogooglaj
PAY PAL to porazka - zawsze ma racje kupujac nawet oszust
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
03-09-2012 17:08
dodam ze na allegro jestem od 2001 r i mam cos ponad 650 komentarzy i zadnego negatywa
powazny minus allegro to oplaty ...tym bardziej za wystawienie aukcji
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
03-09-2012 17:54
uważam że sprawa którą przedstawiasz jest do wyjaśnienia.
ciezko to zrobic gdyz pracuja tylko od 8:30 do 16:00 od pon - pt
wtedy ja tez pracuje i nie mam swobody klocenia sie z nimi 🙂
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
03-09-2012 23:18
pracują do 17:00.
a w jakim reżimie Ty pracujesz 🙂 zabierają wam komórki? Nie macie przerw? papieros/lunch/wc Moi pracownicy to minimum 1,5 godziny w ten sposób urywają.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
04-09-2012 21:24
pracuje w IT w banku - mamy timesheety wiec takich szopek jak u ciebie nie ma .. przerwa przepisowa 15 min i tyle
ale udalo mi sie zadzwonic i porozmawiac
1.przez 20 min musialem naprowadzic go ze to nie ja wysylalem paczke i to nie ja jestem kupujacym ..bo odebral jakis idiota z paypala
2.po czym stwierdzil ale przeciez spor jest zamkniety pieniadze zwrocone wiec o co Panu chodzi .. 🙂 kolejne 15 min wiszenia na komorce..
3.on nie moze potwierdzic moich slow po numerze nadania paczki i nie wiele moze zrobic
4.pay pal to oszusci
i to tyle po moich pieniadzach i towarze ..
w Allegro chociaz normalni konsultanci pracuja i szybciej lapia .. BOK zwraca kase i nie robi problemow paypal to sciema ..tylko broni kupujacych
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
05-09-2012 23:03
Powiem Ci, że takich sytuacji troche można wygrzebać z forum. PayPal kompletnie nie chroni sprzedawców, a w szczególności z Polski. W konflikcie z Niemcem, Angolem czy Francuzem Polak nie ma kompletnie szans.
Poza tym Francuzi to banda cwaniaków i złodziej, to też powie Ci niejeden który tu handluje.
Sam handluję w UK i powoli zastanawiam się czy nie przenieść tam firmy. Wtedy mam nadzieję startować z pozycji równego.
Mam nadzieję, że uda Ci się rozwiązać ten problem.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
06-09-2012 14:55
a ja tam jestem zadowolony z paypala jako sprzedawca, i nie wyobrażam sobie sprzedawania bez paypala 🙂
oczywiście nie na tym, mam konto sprzedażowe, na którym mam ponad 3850 pozytywów i 1 neutrala
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
04-10-2012 13:17
Program Ochrony Kupujących
Otrzymaliśmy komplet dokumentów dotyczących Twojego zgłoszenia do Programu Ochrony Kupujących (nr xxxx/xxxx/2012). Rekompensata wpłynie na podany przez Ciebie numer rachunku bankowego w ciągu 7 dni roboczych.
Wierzymy, że na Allegro podobna sytuacja już Cię nie spotka. Staramy się zapewnić naszym użytkownikom maksimum bezpieczeństwa w trakcie zakupów. Służy temu m.in. Program Ochrony Kupujących, z którego otrzymasz rekompensatę. Bezpieczne zakupy to dla nas kwestia priorytetowa.
Pozdrawiamy,
Zespół Allegro
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
19-04-2021 14:08
Witam, nic już nie zrobisz Ebay nie ponosi odpowiedzialności. Miałam podobny problem z kupującym. Sprzedaje ubranie vintage, kupujący kupił od mnie skórzaną kamizelkę w Izrael. Wysłałam paczkę do Izraela, po 2 tyg. odtworzył sprawę, że nie towar nie dotarł i zażądał natychmiastowe zwrot pieniędzy, z mojego konta paypal potrącili 150 zł i zwrócili kupującemu. Dzień później śledziennie przesyłki pokazała, że odebrał przesyłkę. Kontaktowałam się kilka razy z kupującym odmówił zwrot pieniędzy, a potem cisza. Kontaktowałam się z działem obsługi Ebay powiedziano mi, że to moja wina. Jestem oszukana została bez towaru i bez pieniędzy.