Oczywiscie mozna ominac payu i placic przelewem bankowym

paypala nie mozesz ominac nawet jak nie masz tam konta - kasa idzie przez paypala i caly ten durny system na twoje konto bankowe - po czym transkacja moze zostac cofniete przez widzi mi sie - poczytaj to forum lub pogooglaj

PAY PAL to porazka - zawsze ma racje kupujac nawet oszust

dodam ze na allegro jestem od 2001 r i mam cos ponad 650 komentarzy i zadnego negatywa

powazny minus allegro to oplaty ...tym bardziej za wystawienie aukcji

uważam że sprawa którą przedstawiasz jest do wyjaśnienia.

ciezko to zrobic gdyz pracuja tylko od 8:30 do 16:00 od pon - pt

wtedy ja tez pracuje i nie mam swobody klocenia sie z nimi 🙂

pracują do 17:00.

a w jakim reżimie Ty pracujesz 🙂 zabierają wam komórki? Nie macie przerw? papieros/lunch/wc Moi pracownicy to minimum 1,5 godziny w ten sposób urywają.

pracuje w IT w banku - mamy timesheety wiec takich szopek jak u ciebie nie ma .. przerwa przepisowa 15 min i tyle

ale udalo mi sie zadzwonic i porozmawiac

1.przez 20 min musialem naprowadzic go ze to nie ja wysylalem paczke i to nie ja jestem kupujacym ..bo odebral jakis idiota z paypala

2.po czym stwierdzil ale przeciez spor jest zamkniety pieniadze zwrocone wiec o co Panu chodzi .. 🙂 kolejne 15 min wiszenia na komorce..

3.on nie moze potwierdzic moich slow po numerze nadania paczki i nie wiele moze zrobic

4.pay pal to oszusci

i to tyle po moich pieniadzach i towarze ..

w Allegro chociaz normalni konsultanci pracuja i szybciej lapia .. BOK zwraca kase i nie robi problemow paypal to sciema ..tylko broni kupujacych

Powiem Ci, że takich sytuacji troche można wygrzebać z forum. PayPal kompletnie nie chroni sprzedawców, a w szczególności z Polski. W konflikcie z Niemcem, Angolem czy Francuzem Polak nie ma kompletnie szans.

Poza tym Francuzi to banda cwaniaków i złodziej, to też powie Ci niejeden który tu handluje.

Sam handluję w UK i powoli zastanawiam  się czy nie przenieść tam firmy. Wtedy mam nadzieję startować z pozycji równego.

Mam nadzieję, że uda Ci się rozwiązać ten problem.

a ja tam jestem zadowolony z paypala jako sprzedawca, i nie wyobrażam sobie sprzedawania bez paypala 🙂

oczywiście nie na tym, mam konto sprzedażowe, na którym mam ponad 3850 pozytywów i 1 neutrala

koles mnie oszukał na allegro  skorzystałem z POK po kilku dniach dostalem ponizszego maila

Program Ochrony Kupujących
Otrzymaliśmy komplet dokumentów dotyczących Twojego zgłoszenia do Programu Ochrony Kupujących (nr xxxx/xxxx/2012). Rekompensata wpłynie na podany przez Ciebie numer rachunku bankowego w ciągu 7 dni roboczych.
Wierzymy, że na Allegro podobna sytuacja już Cię nie spotka. Staramy się zapewnić naszym użytkownikom maksimum bezpieczeństwa w trakcie zakupów. Służy temu m.in. Program Ochrony Kupujących, z którego otrzymasz rekompensatę. Bezpieczne zakupy to dla nas kwestia priorytetowa.

Pozdrawiamy,
Zespół Allegro

Witam, nic już nie zrobisz Ebay nie ponosi odpowiedzialności. Miałam podobny problem z kupującym. Sprzedaje ubranie vintage, kupujący kupił od mnie skórzaną kamizelkę w Izrael.  Wysłałam paczkę do Izraela, po 2 tyg. odtworzył sprawę, że nie  towar nie dotarł i zażądał natychmiastowe zwrot pieniędzy,  z mojego konta  paypal potrącili  150 zł i zwrócili kupującemu. Dzień później  śledziennie przesyłki pokazała, że odebrał przesyłkę. Kontaktowałam się kilka razy z kupującym odmówił zwrot pieniędzy, a potem cisza. Kontaktowałam się z działem obsługi Ebay powiedziano mi, że to moja wina. Jestem oszukana została bez towaru i bez pieniędzy.