- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
18-10-2023 20:39 — edytowano 18-10-2023 20:40
Ja miałem prawie 700 zl. Z tym, że coś mi tam śmierdziało i coś mnie tknęło żeby poczekać kilka dni z wysyłką. Zaraz po zakupie, kasa oczywiście pojawiła sie na wirtualnym koncie. Z tym, że od razu pojawił się mi komunikat że muszę zweryfikować konto bankowe. Napisałem do nich, ze nie wyślę towaru dopóki nie zweryfikują mi tego konta bankowego. Tak samo napisałem do kupującego. Ebay w pierwszym mailu odpisał, że nie mam sie czego obawiać bo weryfikacja konta bankowego trwa maxymalnie 5 dni i śmiało mogę wysłać towar do kupującego a oni nie przetrzymują nielegalnie pieniędzy sprzedających.
Minęły ponad 2 tygodnie, weryfikacja nie przeszła, anulowalem transakcje i kasa wróciła do kupującego. Mój ekonto nadal świeci się na czerwono z komunikatem, że jak nie zweryfikuje konta bankowego do konc października to zostaną na mnie nałożone kolejne sankcje. Dosyłam im wszystko co chcą i dalej to samo.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
18-10-2023 22:06
Dobrze zrobiłeś, że nie wysłałeś, eBay to oficjalnie złodzieje i nic nie można z tym zrobić. 2023 rok :|. Nigdy nie sądziłem, że coś takiego mnie spotka. U mnie nadal bez zmian. W życiu bym się czegoś takiego po takim kolosie nie spodziewał, w szczególności, że wcześniej było dobrze i sprzedawałem bez problemu. U mnie kasa od razu dochodziła na PayPal, a nie była przetrzymywana przez eBay.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
19-10-2023 20:32
Jeśli mogę Cię prosić to prosiłbym o informację jeśli jakims cudem uda ci się zweryfikować konto bankowe. Spróbuję postąpić w ten sam sposób. Dzięki i pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
24-10-2023 14:03
Po blisko miesiącu perturbacji, zweryfikowali mi konto bankowe (ING) . Sam osobiście nie zrobiłem nic innego, co bym robił wcześniej. Wklepulywalem co jakiś czas ten sam numer konta i ma ich próśb dosłałem im drugi raz ten sam plik pdf z tym samym wyciągiem bankowym. Wysylajac wyciag bankowy drugi raz, napisałem im, że proszę o szybka weryfikację konta bankowego z informacją, z jeśli tego nie ucznia, składam skargę do rzecznika praw konsumentów. Po 3 dniach konto zweryfikowali.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
25-10-2023 00:43
Cześć. Ja pisałem podobny post i mi napisali, ze nie ma adresu banku, dlatego nie zweryfikowali mi. Specjalnie dla nich wyciag na życzenie z banku zamówiłem za 10 zł, żeby ich usatysfakcjonować. I co? Te ch**e za przeproszeniem sobie chyba tym d**e podtarly, bo dalej na czerwono i dalej niezweryfikowane konto. Chyba postąpię podobnie. Będę wysyłał to samo z notką, że dostaną zgłoszenie do RPK.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
01-12-2023 21:23
Żądają skanów dokumentów tożsamości , mi też zablokowali pieniądze. Ciekawe że dowiadujesz się o tym, jak sprzedaż jakieś towary. Zwykły szantaż. Nie dasz danych wrażliwych nie masz kasy. Moim zdaniem to bezprawie.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
06-12-2023 11:08
Jestem w podobnej sytuacji. Korzystałem z obydwu opcji weryfikacji. Jak na tą chwilę bez rezultatu
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
13-12-2023 13:28
Jako że spotkało mnie to samo, ale ostatecznie udało się zweryfikować konto. Podam Wam mój sposób, może Wam też pomoże 🙂 Ja korzystałem z konta PKO BP, ale pewnie nie ma różnicy, oczywiście generowałem zestawienie operacji z jakiegoś tam przedziału, na zestawieniu, widniało moje imię oraz nazwisko, numer konta, logo banku. Ale brakowało cały czas adresu zgodnego z eBay. Więc skorzystałem z edytora plików pdf (sejda.com), dopisałem ręcznie swój adres (dobrze aby czcionka się w miarę zgadzała) i ponownie wysłałem plik do weryfikacji, po 30min dostałem informację że moje konto zostało zweryfikowane poprawnie xD, śmieję się z tego cały czas. Jak komuś pomogłem, to możecie postawić mi piwko! 😄
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
18-12-2023 17:36
Mistrzu, dzięki Ci za tę informację. Dzięki twoim informacjom również spreparowałem potrzebny do weryfikacji dokument, którego nie chcieli zweryfikować od ponad miesiąca. Jeszcze raz dziękuję !!!!!!
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
02-02-2024 18:21
Pomogło Ci to, zweryfikowali Ci konto dzieki temu?