nie mogę zapłacić prowizji dla eBay :)

Witam,

wiem, że brzmi to dziwnie, ale nie mogę zapłacić prowizji - sprawa dość pilna bo dzisiaj upływa termin płatności,

ostatnio pojawiły mi się dwa konta do rozliczeń z eBay - złotówkowe (i tam mam dług na ponad 57 zł) oraz w EURO,

kiedy próbuję przejść do płatności jednorazowej otrzymuję komunikat, że moje saldo wynosi 0 EUR i "okienko" do wpisania kwoty w EURO - próbowałam już na wszelki wypadek przeliczyć to ponad 57 zł na EURO (na wszelki wypadek z górką bo nie wiem jakiego kursu użyć) - ale system odrzuca próbę płatności informując, że nie wolno mi zrobić nadpłaty ponad saldo (a w tym miejscu saldo według formularza wynosi 0 EUR),

pisałam już dwa razy do wsparcia, ale nie otrzymałam żadnej odpowiedzi,

irytujące bo pewnie skończy się zablokowaniem konta za długi...

jeżeli ktoś może pomóc, będę wgdzięczna,

pozdrawiam, Anna

Może spróbuj wpisac zero? Dziwne ale moze zadziała?

nic z tego - coś się ewidentnie popsuło,

eBay podczas próby zapłaty (PayPalem, kartą...) pisze do mnie:

"Podaj nazwę stanu" (zupełnie nie ma go gdzie wybrać)

"Wymagana kwota płatności to 0,00 €. Jeśli chcesz spłacić całe saldo konta, to wynosi ono 0,00 €"

kiedy za Twoją radą wpisuję kwotę "0" przyciski formularza są nieaktywne (szare) ,

myślę, że grzebali w tym informatycy 😉

Dlaczego pytają o stan? Czy logujesz się na eBay.pl?

Czy możesz zmienić na automatyczne pobieranie opłat?

Mam podobnie,pozostaje wpłata na ich polskie konto bankowe. Kilkudniowe opoznienie nie skutkuje blokadą.

Przecież teraz z automatu pobierają prowizję.

Ja mam 57€ nadpłaty i nawet opcji zwrotu nie widzę.

Mam tak samo , nie mam pojęcia jak teraz spłacić to konto złotówkowe.

u mnie akurat dzień pozniej był dzien rozliczeniowy i mam teraz do zapłaty za dwa miesiące..to,co wyrabia eBay łącznie z nowymi,pazernymi opłatami,to jakaś kpina..

Wie już ktoś jak to zapłacić dla ebay?

Ja opłaciłem bezpośrednio na Konto ING - zobaczymy czy zaksięgują płatność.