Kupujący chce mnie oszukać!

Sprzedałam 2 sztuki perfum do Armenii. Kupujący już po 2 dniach od zakupu wystawił mi negatywa ponieważ nie wpisałam nr przesyłki. W warunkach aukcji mam napisaną wysyłkę w ciągu 5 dni. Teraz kupujący pisze do mnie, że paczkę odebrał ale w kopercie był jeden pusty kartonik po perfumach. Wysłał mi niby na dowód 2 zdjęcia koperty i pustego kartonika. Teraz grozi otwarciem sprawy. Co robić?

Sprzedales do kraju wysokiego ryzyka.

Wystawil ci negatywa, no to juz po krzyku. 

Oszustwo jest ewidntne al nie dla Ebay. Stoisz na przegranej pozycji.

Ignoruj go - czasami pomaga a jesli otworzy spor popros o zwrot zakupu. Pomaga dosc czesto

Wykresl Armenie, byly Demolud, byle republiki sowieckie, Afryke, byla Jugoslawie z listy krajow do ktrrych wysylasz a dobrze na tym wjdziesz

No to właśnie on napisał, że chce zwrócić towar. Tylko jaki skoro twierdzi, że dostał puste pudełko... 😞

Dzięki za radę. Tak zrobię.

Witam. Jednak sprwiedliwość czasem wygrywa!!! Emotikon: Szczęśliwy Kupujący poprosił eBay o rozstrzygnięcie sprawy... No i rozstrzygnęli na moją korzyść. Wszystkie dowody kupującego były chyba jednak mało wiarygodne. Mam nadzieję, że więcej mnie to nie spotka.

Nie ciesz sie, Armenia stoi jeszcze nizej na drabinie przekreciarzy niz Polska po prostu uznali że jak z Armenii to na pewno kręci 🙂

Jakby to było USA lub Niemcy to bys  zapomniał o pieniadzach i na dodatek zarobił bys warringa.