Prawdopodobieństwo oszustwa.

Witam,

jakiś czas temu wystawiłem konto do jednej z gier MMORPG, dnia wczorajszego konto udało mi się sprzedać, pieniądze zostały przelane na moje konto PayPal a ja przekazałem dane do konta (login i hasło). I na tym historia powinna się skończyć, ale niestety postanowiłem trochę bliżej przyjrzeć się kupującemu i z przykrością muszę stwierdzić że przynajmniej jego adres jest fałszywy (taka ulica a także kod pocztowy nie istnieją w tym mieście). Jest również wysokie prawdopodobne że imię i nazwisko które podał kupujący jest fałszywe. 

Chciałem skontaktować się bezpośrednio z Ebayem ale niestety nie widzę nigdzie e-maila kontaktowego czy innej drogi bezpośredniego kontaktu. 

Dodam że operacja została przeprowadzona za pomocą PayPala, który nie zapewnia mi ochrony z racji tego że przedmiot jest niematerialny, dlatego kupujący w przeciągu 180 dni od zakupu może cofnąć płatność. 

Czy ktoś ma jakieś pomysły co mogę zrobić, aby ubezpieczyć sie na taki wypadek?

jedynym zabezpieczeniem jest przyjac zaplate przelewem.

Mozesz wyplacic pieniadze z Paypal, na wszelki wypadek - moze spor rozstrzygna na twoja korzysc

obecnie, dzisiaj, nie ma sposobu kontaktu z Ebay.pl. ich email nie dziala oraz nie podaja telefonu. Moze naprawia wkrotce