paypal w drodze ,wysylac towar ?

czesc 

paypal czesto zamraza srodki plynace na nasze konta ,czy mamy prawo wstrzymac zakupiony towar i wysłac go dopiero po otrzymaniu srodkow .???

mam cwaniaka ktory kupil odemnie towar (wyslalem szybciutko) . od 2 miesiecy kasa do mnie z paypala nie splynela (wisi w paypalu) .teraz cwaniak chce 100% zwrotu kasy bo towar mu sie zepsuł .

czy kupujacy moze kupic przez paypala i zlecic zablokowanie pieniązków bez informowania mnie o tym fakcie ?

sprzedaje na angielskim ebayu 

Aby doszlo do blokady srodkow kuoujacy musi otworzyc spor o czym Ebay cie poinformuje plus w moj Ebay bedzie o tym adnotacja.

Po rozpatrzeniu sprawy przez Ebay srodki sa zwalniane lub wyplacane kupujacemu.

Najdluzej czekalem miesiac na zwolnienie srodkow. 2 miesiace? Wydaje mi sie ze cos jest nie tak. Napisz do Paypala dlaczego.

Bardzo rzadku blokuja mi srodki i tylko w przypadku sporu. Moze potrzeba wyjasnc te sprawe z Paypalem bo masz juz dorobek i nie powinni zatrzymywac pieniedzy bez powodu.

Moze w UK jest inaczej - moje doswiadczeni sa z USA

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

czesc.

sprawe wygralem srodki mi zwrocono .

Ale nadal nie rozumiem dlaczego paypal zablokowal te srodki po 2 miesiacach od zakupu ???????

zmierzam do tego ze np: sprzedawca chandlujacy samochodami rok po sprzedaniu mercedesa za 150 tys dostanie bana od paypala na miesiac zamrozenie 150tys na miesiac czy dwa moze oznaczac bankrucje ??? 

Kupujący może zablokować środki na PayPal jeśli otworzy spór np nie otrzymał przedmiotu lub przedmiot jest niezgodny z opisem. Jeśli pieniądze PayPal blokował dłużej niż miesiąc wychodzi na to ,że jednak ktoś z was  musiał otworzyć spór. Zasada jest jedna i prosta . W momencie otrzymania środków na konto PayPal zlecasz ich wypłatę na swoje konto.Nie zmienia to faktu ,że PayPal w razie otworzenia sporu przez innego kupującego lub sprzedającego zablokuje twoje konto PayPal nawet z saldem ujemnym  do czasu wyjaśnienia sporu.W przpadku tej transakcji uważam ,że kupującemu coś pomyliło się . Po 2 miesiącach stwierdza ,że przedmiot zepsuł się i chciał go zwrócic? Totalne nieporozumienie. Tak samo wygląda sprawa paczki z wysłanym przedmiotem. Kupujący stwierdza ,że paczkę otrzymał uszkodzoną. Nie robi roszczenia wobec firmy kurierskiej( w niektórych krajach Europy ; Niemcy, Francja nie istnieje temat Reklamacja Paczek)  tylko wobec sprzedającego. To również jest nieporozumienie. Nie jestes w stanie udowodnić ,że kupujący celowo coś uszkodził licząc na rekompensatę za zapłacony przedmiot. Są rózni ludzie i rózne niezrozumiałe sytuacje prowadzące do sporów a w następstwie do wyłudzeń.