Oszustwo

Witam. Mam problem, ponieważ zakupiłem przedmiot na aukcji, był kontakt ze sprzedawcą, został dokonany zwykły przelew. Sprzedawca zapewniał że przedmiot został wysłany i będzie za 2 dni, po 2 dniach niestety cisza. Wysłałem zapytanie do sprzedawcy to powiedział że żona go komuś innemu sprzedała, ale aukcja tego telefonu została wystawiona ponownie. Podszedłem gościa inaczej i z innego numeru zapytałem o przedmiot, powiedział że na stanie ma 3 takie same, lecz jeszcze z innego numeru powiedział że nie ma tego przedmiotu ale ma za to inny. Więc wróciłem na swój numer i poprosiłem o zwrot pieniędzy, zapewniał że następnego dnia dokona przelewu i odda pieniądze. niestety od tego czasu kontakt sie urwał i zwrot nie został dokonany. Co mam zrobić w tej sytuacji ? Pomóżcie

Ja mam podobny problem  sprzedawca zapewniał mnie że telefon który kupiłem   jest  i zostanie mi  jak najszybciej wysłany niesety otrzymałem zamiast telefonu jakieś badziewiaste kolczyki  ale jam miałem inny problem z zapłaceniem przez paypal (adres email sprzedajacego się nie zgadzał z kontem na paypal  ) więc  zapaciłem  przelewem na konto teraz skladam zawiadomienie do prokuratury  i na policje.

glos sprawe na policje

otworz sprawe w centrum rozstrzygania ebay, aby wiedzieli, ze sprzedawca jest nieuczciwy - tak czy owak zwrotu kasy od ebay nie dostaniesz bo kase zwracaja tylko przy platnosciach paypal

Witam.

Ja również zostałem oszukany, przelałem pieniążki na konto standardowym przelewem i tyle widziałem mój zakupiony przedmiot.

Sprawę zgłaszam na policji.

Proszę uważać na tego sprzedawcę, tłumaczy się chorą żoną i tyle, zobaczymy jak będzie się tłumaczył przed policją.

W razie pytań proszę o kontakt.

Pozdrawiam

Witam.Ja też mam problem, ponieważ najwyraźniej zostane oszukany.Kupiłem podejrzany przedmiot i chcę się teraz wycofac.Nieprzelałem jeszcze pieniędzy co mam zrobic?Mam olac aukcje ale co ze sądem? Jakie są konsekwencje?

Jeżeli się tłumaczy przypadkiem chorej żony no to niestety kłamię, mnie się tłumaczył że żona sprzedała telefon. Sprawę oddałem policji złożyłem odpowiednie dokumenty i zobaczymy co z tego wyjdzie.