Witam, czy nie ma już możliwości śledzenia listów poleconych wysłanych do USA na usps.com? Wprowadzam nr poleconego i w ogołe nie ma go w ich systemie, nawet tych listów które już dotarły? A list wysłanydo USA  05.10.15 na innej stronie nadal ze śledzeniem jest ciągle status w trasie. Coś się tam pozmieniało?

Już zaczyna się bum świąteczny. Jeszcze tylko widać status wysyłki z poziomu ebay. Ze strony USPS nie ma możliwości śledzenia.

Radze przejść na wysyłkę kurierem i zrezygnować z korzystania  z poczty na conajmniej dwa miesiące. Chyba, że chcecie mieć mase otwartych spraw jak co roku 🙂

Hej, jak jest tej zimy z przesyłkami do USA? Odnotowaliście opóźnienia? 

no własnie nie wiem czy sie cos nie kroji.

Przesyłka wysłana 26 stycznie do tej pory ma jedynie info ze 29.1 opuscił nasz kraj i dalej cisza.....

A jak u innych ?  macie jakies niepokojace sygnały ?   bo u mnie od konca stycznia wygalda troche jak rok temu tzn w kratke - niektore dochodza szybko a niektore tylko informaja ze wylecialy z polski, czekaja już 2 tygodnie na dalszą aktualizacje numeru przesyłki  i nie wiem co dalej....

U mnie 20 stycznia najgorzej. Reszta to jakieś pojedyncze.

Wysyłane globalem.

Ja wysyłałem globalem 4 lutego  i do tej pory cisza.. jak myślicie wysyłając paczkę prior z deklarowana wartoscią będzie podobnie?

Nie wysyłajcie Amolu , przez to cholerstwo zatrzymali mi paczkę wczoraj. Zobaczymy jak długo to weźmie czasu zanim dojdzie.

Ktoś jeszcze wysyła za posrednictwem Poczty Polskiej ?? To jak USPS traktuje Pocztę Polską to jakaś porażka ,przesyłki EMS dochodzą po miesiącu ,inne w 5 dni . Masowe reklamacje Claimy klientów , strata towaru i pieniędzy .Idą świeta to dopiero się zacznie zamieszanie a czas dostarczenia  nie będzie do przewidzenia .

Macie jakies alternatywy na wysyłki do USA ?? Ja zrezygnowałem z Poczty na rzecz FedEx i muszę powiedzieć że róźnica totalna co do czasu doręczenia - koszty lekko wyższe ale myslę że warto .

Ostatnio NIE POLECAM korzystania z PP.

Trzeba unikać jak się tylko da.

Tyle można powiedzieć ...

Poczta Polska ma ostatnio opóźnienia >2 miesiacy i to dla przesyłek nadawanych czy odbieranych ....

Ogólnie panuje tam zasada zapłac i płacz...  dojdzie nie dojdze ... a jak co to dla przesyłek zagranicznych mają 3 miesiace na reklamacje a i tak na koncu ci napiszą ze u nich jest OK i się pan pocałuj.

Na szczescie przesyłki kurierskie nie sa az tak horendalnie drogie.

polecam szukać przesyłek na www.kurierem.pl