Problem z opłatami z tytułu sprzedaży

Witam. Dzisiaj przy próbie wystawienia nowych aukcji pojawił się problem. Otóż dostaje komunikat o treści :

Aby móc dalej sprzedawać w serwisie eBay, musisz mieć ustawioną formę płatności
  • Zauważyliśmy, że nie masz ustawionej formy płatności dla swojego konta eBay. Gdy wykonasz to działanie, będziesz mógł wystawić kolejne przedmioty. 

Podaj informacje o formie płatności.

Po kliknięciu na powyższy link pojawia sią komunikat :

W tej chwili nie możesz korzystać z tej opcji. Tylko użytkownicy, których walutą rozliczeniową jest euro, mogą korzystać z płatności kartą kredytową. Informacje o dostępnych formach płatności znajdziesz na stronie Mój eBay > Konto sprzedawcy.
Aby uzyskać dalsze informacje, skontaktuj się z Obsługą klienta eBay.

Moje pytanie brzmi : Czy muszę mieć formę płatności automatycznych z dodaną kartą kredytową i walutę rozliczeniową Euro ?

Do tej pory na moich kontach płaciłem jednorazowymi płatnościami PayPal.

Dodam, że Moje konto nie jest zadłużone.

mozesz placic jak dotychczas poprzez PayPal

Po pierwsze trzeba powiązać konto PayPal, po drugie jak masz powiązane konto i juz coś sprzedwałeś to ureguluj chociaż częściowo rachunek pomimo, ze nie minął jeszcze termin płatności. Ja miałem to samo jak zgromadziła sie wieksza kwota za prowizję, płaciłem jakąś część i bez problemu wystawiałem dalej.

bez powiazania konta ebay z paypal to on nawet nie wystawi przedmiotu na sprzedaz, faktury trzeba oplacac do wyznaczonego terminu, więc nie wprowadzaj w błąd