Wykręcił Wam PayPal taki numer ?

Ręce i opadły jak chiałem w piątek 14.11.2014  dokonać zakupów.

Zablokowane konto PayPal. W kij nie dmuchał kilkanaście tysięcy zablokowane.

PayPal zablokował konto dlatego, że niby duże obroty.

Recę mi opadły. Jednak blokada pieniędzy to jeszcze mały problem z głodu nie umrę.

Intryguje mnie to czy PayPal ma prawo do:

Odrazu piszę, że konto mamy zwerywikowane wszystkie kiedyś dokumenty firmy łącznie z dowodem osobistym otrzymali.

Tak to mnie nie trzepał nasz Urząd Skarbowy jak mieliśmy kontrolę.

Musiałem to wszystko wysłać bo inaczej nie oddali by kasy i nie odblokowali konta PayPal.

Jeden plus to naprawdę dobry kontakt telefoniczny z biurem obsługi PayPal w Irlandii i pomoc aby sprawę jak najszybciej doprowadzić do końca. Tu będę szczery obsługa bardzo miła mimo moich nerwów.

A to mail od PayPal.

Potwierdzenie nadania przesyłki
    o Prosimy o przesłanie dodatkowych informacji w sprawie następujących transakcji:

Numer identyfikacyjny transakcji:

16-Oct-2014 23:50:28 BST tu numery trasakcji PayPal i tak do dołu
 16-Oct-2014 18:36:04 BST
 15-Oct-2014 19:00:22 BST
 15-Oct-2014 07:48:29 BST
 14-Oct-2014 19:33:13 BST
 14-Oct-2014 13:16:49 BST
 14-Oct-2014 07:32:59 BST

Abyśmy mogli kontynuować sprawdzanie tych transakcji, prosimy o przesłanie nam następujących informacji:

• Dokładny opis przedmiotu lub usługi, za który płaci kupujący.
     • Miejsce (np. adres URL), w którym znajduje się ogłoszenie lub opis w sprawie sprzedawanego przedmiotu lub usługi.
     • Potwierdzenie, że przedmiot, za który zapłacił Ci kupujący, został przez Ciebie dostarczony (lub potwierdzenie wykonania usługi). W przypadku wysłania przedmiotu dostarcz informacje z systemu monitorowania przesyłek.
     • Jeśli przedmiot jeszcze nie został przez Ciebie dostarczony lub usługa nie została wykonana, prosimy o przesłanie informacji na temat spodziewanej daty dostarczenia przedmiotu lub wykonania usługi.
     • Informacje dotyczące relacji lub powiązań biznesowych, które mogą Cię łączyć z osobami biorącymi udział w transakcji.
     • Wszelką komunikację pisemną (np. wiadomości e-mail) potwierdzającą szczegóły dostarczone przez Ciebie w sprawie powyższych transakcji. 

Abyśmy mogli zająć się tą sprawą jak najszybciej, prosimy o dostarczenie jak najwięcej informacji.

- Informacje kontaktowe dostawcy
 - Informacje dotyczące modelu biznesowego:
    o Przyczyna otrzymywania większych niż do tej pory kwot w ciągu miesiąca
    o Spodziewana miesięczna wielkość sprzedaży za okres najbliższych sześciu miesięcy
    o Czy wysyłki dokonujesz z magazynowanych przez Ciebie zapasów czy towar wysyłany jest do kupującego przez Twojego dostawcę (tzw. dropshipping?)
    o Liczba pracowników
 - Faktury za sprzedane przedmioty 
 - Zestawienie zysków i strat
 - Sprawozdanie finansowe
 - Rachunki zarządcze
 - Dowód rejestracji spółki

Jak ma się do tego nasze prawo.

Anonymous
Nie dotyczy

nie nie miałem takiej sytuacji,podejrzewam że to robota konkurencji która cię zgłasza,mozliwe że naruszyłeś terytorium jakieś ważnego dystrybutora który chce cię wykosić.

Masakra ale Cie dojechali. Ja wiem jedno - od dawna nie trzymam dużej sumy na PP. Wolę wypłacić na niższym kursie niż trzymać u nich kase.

Pozdrawiam

No własnie. Byłem zdziwiony gdyz od lat prowadzimy sklepy mielismy kontrolę s Urzędu Skarbowego i było wszystko dobrze.

Prowadzimy sklep stacjonarny sklep internetowy ( sklep internetowy nie podpiety pod PayPal ) od jakiegoś czasu tu na ebay próbujemy nowych mozliwosci bo i rynek duży.

Poddobno ktos dzwonił i nie odebraliśmy telefonu. Z zastrzeżonego nie odbieramy a PayPal dzwoni tylko raz tak tłumaczono.

Nerwów mnie to troche kosztowało tym bardziej, że staramy byc jak najbadziej na rekę do klienta nawet jak nie ma racji.

Jeden z argumentów to wieksza ilośc sporów i większy obrót niż w poprzednich iesiącach. Tylko PayPal powienien przesledzic te spory i korespondencję czego dotyczyły. Wszystkie spory zostały pozytywnie rozwiązane na naszą korzyść.

Przykro mi, że zostaliśmy tak potraktowni.

Co ciekawe otrzymałem wiadomość, że to standardowa procedura, której poddani sa wszyscy przedsiębiorcy.

A konkurencja ? Może....Szczerze powiem nie zaniżamy cen bo naprawdę nie a z czego.

Zawsze trzymamy  na jakieś wydatki może spór będzie a i rachunki dość duże płacę za ten ebay.

To niech leżą przecież nie zginą. Ja PayPal traktuję poważnie i zawsze myslalem, że PayPal mnie też.

Myślę, że już ok będzie i nikt nie będzie kładł kłod pod nogi.

Anonymous
Nie dotyczy

odnośnie konkurencji,możecie mieć nawet wyższe ceny,chodzi tylko i wyłącznie o terytorium.Możliwe że przekroczyliście jakiś limit po którym zaczyna się grzebanie w waszym biznesie.

Wygląda na to, że działasz w popularnej branży, która sprzedawcom i ebay przynosi duże zyski, zapewne ebay traktuje takich "szczególnie", ze względu na to, że to buduje ich wizerunek, a nie jakaś drobinica, jak będziesz się rozwijał u nich, to pewnie takich "kontorli" będzie więcej. Razor też ma rację, tort jest jeden i musiałeś komuś zabrać jego cześć, do którego był przyzwyczajony.