Zablokujcie Brazylię

Anonymous
Nie dotyczy

Aktualnie wszystkie przesyłki tkwią na cle,to jakaś zorganizowana akcja,każdy spór jest przegrany.Ebay oczywiście nic nie wie i nic nie widzi.

Cholera niedobrze. Do Brazylii wysyłałem jakiś czas temu, więc lepiej sprawdzę co z nią. Narazie żadnej wiadomości/sporu nie otrzymałem.

Czy mógłbyś podesłać jakiś numer śledzenia (ewentualnie na priv)?

Pozdrawiam

RR708766857PL,RR708767013PL,RR708767530PL,RR708767588PL,

na 2 pierwsze o dziwo nie mam założonego sporu.Nie wiem może doszło,ale w razie sporu wszystko jest stracone,w dodatku kradną więcej niż średnia na inne kraje RR666134503PL

Ludzie z ebay.com też mają problemy,podobno na cle trzymają 3 miesiące

Ty to masz sprawę rozwiązaną.

Masz czym się "pochlastać" przynajmniej. Tyle ostrza do wyboru Emotikon: Mrugający

A my ?

fox 🙂

Jednak zablokuję wolę nie ryzykować.

Dokładnie , podłączam się do tego SKUR.... automatycznie Wszystkie przesyłki lądują w Urzędzie Celnym , ostatnio próbowałem z Napisem na kopercie - Książeczka dla dziecka" nic to nie dało z automatu została przekierowana do siedziby urzędu celnego!

a w jaki sposob zablokowac tylko ten jeden kraj bo czasem ktos z hitl... potomkow cos tam kupi i tez nie chce problemow. Prosze o krotki instruktaz.

moje konto/ustawienia serwisu/ustawienia wysyłki/Wyklucz miejsca dostaw ze swoich aukcji/EDYTUJ

Ja proponuje jeszcze zablokować Stany Zjednoczone. Już kilka razy padłem ofiarą oszustwa z ich strony poprzez tzw obciążenie zwrotne. Sprawa z góry przegrana, paypal nic nie robi sobie z dowodów doreczenia, trackingu itd. Wystarczy że kupujący zaznaczy jako przedmiot niezgodny z opisem i posłuży się numerem nadania rzekomego zwrotu (oczywiście przesyłka zwrotna jest pusta albo o podobnej wadze z jakimiś śmieciami [sprzedający w każdym wypadku musi zgodzić się na zwrot nawet jeśli w aukcji nie uznaje zwrotów]), dalej zamyka spór w ebay i zgłasza w swoim banku obciążenie zwrotne transakcji podając przy tym numer rzekomego zwrotu. PayPal z automatu oddaje pieniądze a ty nawet nie masz gdzie się pożalić że nie otrzymałeś spowrotem towaru, bo kupujący wcześniej zamknął spór na eBay. CO NAJWAŻNIEJSZE !!! W USA JAKO JEDYNYM KRAJU NA ŚWIECIE NAWET PRZELEWY IDZIE OBJĄĆ PROCEDURĄ OBCIĄŻENIA ZWROTNEGO DO 180 DNI !! TAK WIEC NAWET W WYPADKU AKCEPTACJI TYLKO PRZELEWÓW NIE JESTEŚ BEZPIECZNY !! Stąd u nich najbardziej liczy się gotówka bo jako jedyna jest nie do cofnięcia. Każdą inną formę płatności można podważyć !!!

Nie tędy droga,obciążenia zwrotne nigdy nie spowodowały straty gdyż cwaniacy podawali adres dostawy taki sam jak adres Paypal.

Padłem ofiarą cwaniaka z Kanady który odesłał mi coś o wadzę 70 g podczas gdy moja ważyła 124 g netto,nie odebrałem.Ten użytkownik po przekręcie już miał zlikwidowane konto.Szkoda że Ebay na to pozwala,ale trzeba być twardym a nie miękkim.

Czy to znaczy że mam zablokować całą Kanadę? USA i Kanada,najbogatsze kraje na świecie.