Jak zdobyć w miarę szybko 10 komentarzy od kupujących?

Witam serdecznie, jestem kompletnie nowym użytkownikiem i założenie konta na ebay wiązało się z moim ogromnym strachem jak to wszystko będzie. Powoli jednak zaczynam ogarniać , czytam Wasze tematy i inne rzeczy dotyczące jak działa ebay. Moje pytania to:

1. Jak zdobyć te 10 komentarzy a przede wszystkim zyskać zaufanie aby ludzie zaczęli ode mnie kupować(na allegro to zupełnie łatwiej szło)?
2.  Po nabiciu 10 komentarzy faktycznie muszę czekać 90 dni czy od 1 sprzedanego produktu te dni się liczą?
3. Jakie są prowizje od sprzedawanego przedmiotu?

Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam.

Wszystkie te punkty o ktore pytasz byly poruszane juz do znudzenia.   Cofnij sie z 2-3 miesiace wstecz i bedziesz mial na nie odpowiedzi

a ja ci ziomek w srocie odpowie

komentarze to sa ale na alledno, tu sa opinie tak zwany feedback

1. musisz sprzedawac taki towar,  ktory ma np konkurencja, ale w nizszej cenie

2. tak, jesli chcesz sprzedawac na zagranicznych ebayach, musisz miec 10 opinii, a od ostatniego musi minac minimum 90 dni, jesli bedziesz przedawac tylko na krajowym, ten wymog nie jest wymagany

3. zagraniczne ebyaye 10%, krajowy 2,5%

musi minąć 90 dni ale od pierwszej sprzedaży 

cieżko sam próbuje  sprzedac cos na polskim ebay na allegro sprzedajemy miesiecznie 150 przedmiotów na ebay 0

Sam sobie odpowiedziałeś, dlaczego nie sprzedajesz - polski eBay.

Rusz tyłek na zachód.

Zgodnie z poradami staram się sprzedać na lokalnym rynku przedmioty po kosztach ale zainteresowanie zerowe....

punktów niby dużo ale wszystko wyłącznie jako kupujący...

napisz na prv

to jak to jest musi minac 90 dni od ostatniego komentarza ? by wystawiac na zachod tez mam problem z tymi komentarzami ktos cos poradzi ?

Chyba wszyscy mamy podobny problem ze zdobyciem komentarzy.