Wpisywanie kosztu przesyłki

Witam, jest to moja pierwsza przygoda z ebay i paypalem chciałem kupić towar od sprzedawcy z USA metodą "kup teraz" sprzedający nie określił w aukcji ceny transportu do Polski jednak skontaktowałem się z nim przez pw i podał mi cenę 17,17$ jaka wyszła mu z jakiegoś taryfikatora ebay (tak to zrozumialem) mimo tego nie jestem w stanie przebrnąć przez "przeglądanie zakupu" ponieważ po każdym kliknięciu "kontynuuj" strona się odświeża ale komunikat o błędzie nie znika. co ciekawe koszt całkowity transakcji uaktualnia się i wyszczególnia podany przezemnie koszt transportu. Gdy opisałem mu tą sytuację i poprosiłem o pomoc to kazał skontaktować mi się z ebayem ale nie dostałem jeszcze od nich odezwu. Zastanawiam się, czy problemem nie jest to, że nie doszły jeszcze na moje konto paypal pieniądze którymi chciałem je zasilić i cały czas jest puste (jutro pieniądze powinny tam być zgodnie z tym co pisze ebay o przelewach) a chciałem już "zarezerwować" jeden z przedmiotów na aukcji dla siebie

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (1)

Odpowiedzi (1)

jesli juz kliknales Kup teraz i potwierdziles decyzje zakupu, przedmiot oficjalnie kupiles i jesli sprzedawca nie wymaga platnosci natychmiastowej, przedmiot jest juz zarezerwowany dla Ciebie

rozumiem ze po przejsciu do realizacji transakcji nie ma okreslonego kosztu wysylki i sam wpisujesz koszt podany Ci przez sprzedawce (koszt calkowity sie aktualizuje) i blad pojawia sie po kliknieciu Kontynuuj.

1) w takim razie sprobuj raz jeszcze i po kliknieciu Zaplac teraz sprawdz, czy pokaze Ci sie link Popros o podanie kosztow calkowitych i go kliknij bez wpisywanie tego kosztu samodzielnie + dodaj wiadomosc do sprzedawcy, ze prosisz w ten sposob, bo gdy sam wpisujesz koszt wysylki pojawia sie blad i nie mozesz przejsc dalej do paypala

2) sprobuj zaplacic w ten sam sposob logujac sie do np. ebay.com i zobacz, czy tam takze pojawia sie ten sam problem

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay