Wysyłka do: Cały świat

Czy jeśli na mojej aukcji w części ,,Wysyłka i obsługa" widnieje napis ,,Wysyłka do: Cały świat" to jest jednoznaczne z tym że wszystko zrobiłem dobrze w ustawieniach i aukcja jest widoczna przez zagranicznych użytkowników? Mam na myśli czy ja wszystko dobrze pozaznaczałem w momencie wystawiania aukcji.Wiem że będą musieli użyc zaawansowanej wyszukiwarki ale jest to przedmiot kolekcjonerski i tak chyba są wyszukiwane takie przedmioty.
pozdrawiam
Wiadomość 1 z 8
ostatnia odpowiedź
7 ODPOW. 7

frito_pl
Użytkownik
Z tego co się zorientowałem, jest widoczna, jednak zagraniczny użytkownik musi wybrać w ustawieniach pokazuj aukcje np. z Europy. Jak można mniemać, mało kto to robi. Najlepiej wystawiać w tym kraju, w którym faktycznie chce się sprzedawać.
Wiadomość 2 z 8
ostatnia odpowiedź

Wszystko zrobileś OK.jednak pies z kulawą nogą tego oglądać nie będzie.Na ebay.pl nikt prawie nie zagląda.ten co tu trafi jest tak nawąchany że i tak nic nie widzi.Co do wyszukiwania przedmiotów to Twoje przypuszczenia są błędne.Geszeft zdechł zanim się urodzil.
Wiadomość 3 z 8
ostatnia odpowiedź

Chyba macie racje że sprzedaż na pl. jest niezaolaBoga. Jak nikt tego nie kupi to otwieram oba translatory i sprubuje na ebay uk
pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi
jeszcze jedno: jak wystawie na zagranicznym i użyje tego prostego formulaża wystawiania aukcji to też będzie OK czy próbowac z tego głoównego (w tym prostym coś pisze że nie nadaje się do wystawiania w formie ogłoszeń, co to znaczy?
Wiadomość 4 z 8
ostatnia odpowiedź

Generalna zasada: wystawiaj tam gdzie sa kupujacy ktorzy reflektuja na twoj przedmiot a przynajmniej tam, jesli nie jestes pewien, gdzie jest wiekszosc kupujacych.

Przekalkulujmy:
Ebay funkcjonuje w 21 krajach (http://www.auction-lynx.com/ebay_international)
w 20 w nich zarejestrowalo sie 84 miliony uzytkownikow a w jednym z nich 128 milionow (http://www.thebidfloor.com/ebay_statistics.htm). (dane na dzien dzisiejszy).
Dodam jeszcze ze kraj ten, ze wzgledu na ilosc sprzedazy, roznorodnosc towaru i konkurencje jest odwiedzany najczesciej przez uczestnikow z innych portali Ebay.
Szacuje sie ze, dziennie, aukcje na Ebay.com sa ogladane 90 mln razy. Mozna polemizowac z tym ale eksperci twierdza ze jest to srednio ok. 60 milionow ludzi.

Jest jescze jeden argument przewazajacy na korzysc wystawienia aukcji na Ebay.com.
Ebay.com oferuje (za drobna oplata) opcje widocznosci na Ebay.com.uk ktory jest tez chetnie odwiedzany przez mieszkancow Australii i Irlandii.

Moja rada: wystaw aukcje na Ebay.com i jesli tam sie nie sprzeda to nigdzie.
Wiadomość 5 z 8
ostatnia odpowiedź

Dzięki
Czy na krótkim fornularzu ta opcja jest aktywna ,,Ebay.com oferuje (za drobna oplata) opcje widocznosci na Ebay.com.uk" i jak ją znaleśc? czy musze sprzedawac z tego podstawowego (mniemam że dla mnie trudniejszego formularza)
pozdrawiam
Wiadomość 6 z 8
ostatnia odpowiedź

Sadze ze opcja ta powina byc osiagalna z kazdedgo formularza ale podejrzewam ze raczej tylko z ebay.com.

Zaloguj sie na Ebay.com i zacznij proces wystawiania zwracajac uwage na okienko do zaznaczenia ze chcesz uruchomic widocznosc na ebay w UK.
Jesli bedziesz mial problem aby znalezc to napisz na priva to wysle zrzut ekranu.
Wiadomość 7 z 8
ostatnia odpowiedź

OK Dzięk za porady , zaczne od poszukania znajomych znających Angielski to może jakoś wyyyymęcze aukcje na ebay com.
pozdrawiam i napewno poprosze o pomoc
Wiadomość 8 z 8
ostatnia odpowiedź