Zaginiona przesyłka do USA a dowód z poczty Polskiej, że dotarło.

Witam,

Już z pół roku mam problemy z użytkownikiem a raczej z ebay.com o to, by przeczytali w Polskim języku dokument stwierdzający, że przesyłka doszła do odbiorcy. Mam taki dokument z Poczty Polskiej. Zakupił ode mnie Amerykanin mimo, że było docelowo w aukcji - Wysyłka do Europy, wystawiłem na ebay.fr.Teraz po pół roku nalegają na to, bym im zwrócił koszty poniesione przez kupującego, bo widocznie zbyt szybko mu oddali pieniążki jak oby nie dostał przedmiotu. Teraz nie mogę sprzedawać, ponieważ najpierw muszę uregulować zapłatę (w Paypalu) za to, a kwota jak dla mnie jest nie do przyjęcia około XXX pln więc mam pytanie, czy jest jakaś możliwość dodzwaniania się do centrum ebay.pl i wyjaśnienie tego problemu. Mimo że wystawiałem na ebay.fr i tam powinno być otwarty spór, to otworzył w ebay.com.

Czekam na informacje, czy może z prawa konsumenta też mam prawo wyjaśnić moje prawa a nie tylko kupujący.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

A jeśli wystawiłem w Francuskim ebayu, a sprawa powinna też w tym jezyku, jak na razie próbuje się dowiedzieć jaki jest adres do ebay.com i nic jak na razie nie wychodzi - tylko formularz poprzez ebay w dodatku osoba zapłaciła w euro a przysyłają mi, żebym uregulował w usd, nie rozmiem systemu tego.Mam dowód na to że doszedł list i już, zbyt szybko oddali kwotę kupującemu a paypal omija tą sprawę umywając ręke, mimo że jest w paypalu jest ubezpieczenie na wszystki wypadek i ebayu.

jesli kupujacy zaplacil paypalem to sprobuj skontaktowac sie telefonicznie z obsluga klienta paypal - z ebay jest tylko kontakt przez formularz choc byc moze jest tez kontakt telefoniczny z obsluhga klienta ebay.fr, gdzie sprzedales

zawsze mozesz zrobic tlumaczenie (nawet przysiegle) tego dowodu dostawy 🙂

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay