11-01-2010 16:39
09-02-2010 22:03
09-02-2010 22:09
09-02-2010 22:38
09-02-2010 22:52
11-03-2010 17:50
11-03-2010 17:52
27-03-2010 15:52
08-01-2011 22:18
Witam,
Mam taką samą sytuację. Mimo, iż od 2005 roku korzystam z Paypal + ebay.co.uk. Wysłałem ponad 20 przesyłek teraz Paypal ograniczył mi dostęp do konta. Poprosili o dostarczenie numerów trackingowych dotyczących 3 transakcji. Przesyłki zostały wysłane listami poleconymi za pośrednictwem poczty polskiej. Wysyłałem numery do paypal , co więcej klienci wystawili mi już komentarze i potwierdzili otrzymanie przesyłek emailowo. Dostęp do konta paypal pozostaje nadal ograniczony. Na koncie mam ok. 700zł z tytułu zapłaty za towar od kupujących. Czy w tej sytuacji sprawę mam oddać na Policję? Czy może żądać odszkodowania od poczty i dowodu dostarczenia?
22-01-2011 12:58
Jak Was tak czytam, to mi sie odechciewa.
Przedwczoraj, po prau udanych transakcjach i pozytywnych komentarzach PP zablokował mi środki - odblokuja, jak paczka dojdzie do kolejnego mojego klienta. Bardzo się zdenerwowalam, ale to co tu czytam, to widzę, ze to norma, zwłaszcza, że ja robię max 4 transakcje na miesiąc.
Wczoraj poczytując forum, wpadłam na pomysł, że dowodem może być potwierdzenie odbioru, ale widzę, że jednak moja myśl nie była trefna, bo piszecie, że ten dokument też nie jest podstawą i dowodem odbioru przesyłki.
Z poleconymi z Pl jest w ogole porażka. Wysłałam poleconym przesyłkę do UK i jak się okazało - listonosz nie zadzwonił do drzwi, tylko zostawił przesyłkę w skrzynce.. 2 ulice dalej!!! I tylko moje w tym wszytskim szczęscie, że osoba która przesyłkę dostała, jest znajomą adresata docelowego i uczciwie przesyłkę oddała do rąk odbiorcy.
To właściwie, jest jakakolwiek forma zabezpieczająca sprzedających przed nieuczciwymi kupującymi i lekkomyślnymi dostarczycielami?
23-01-2011 15:15
Kochana,to dopiero poczatek,jak bedziesz dluzej w tym siedziala i zacznal sie pejpalowe schody to dopiero ci sie odechce.
To co wyprawia paypal to jeden wielki absurd,smiech na sali.
Z tego co wiem to w Polsce teraz poczta wprowadzila juz sledzenie przesylek.Wyslalem ostatnio paczke do usa wlasnie przez poczte bo bylo taniej.W Belgi koszt wysylki to 60 euro +/-250zl a poczta poszlo za 111zlKoszt podania paczki do Polski z Belgi to 10 euro czyli i tak wyszlo taniej,z tym,ze troche dluzej.
Sprawdzalem status i paczka w drodze,wszystko ladnie przedstawione w tabelce na stronie trackingu.
A co do paypal polskiego to NIEPOLECAM I NIE BEDE POLECAL,DLA MNIE TO ZLODZIEJE,NIEKOMPETENTNI,NIEOPLACALNI,NIEBEZPIECZNI OSZUSCI I NACIAGACZE !!!!