jak czesto gina zwykle przesylki

enigmak
Użytkownik
Chodzi mi konkretnie o Anglie.
Masz zamiar kupic cos za 1-2 funtow, w tym wypadku srednio oplaca mi sie wysylka signed for za 6 funtow dlatego zastanawiam sie czy nie zaryzykowac i nie wyslac zwykla.
Czy zawsze wyylacie signed for? a moze sa smialkowie ktorzy czasem decyduja sie na te tansze wysylki? Prosze o rady i doswiadczenia 🙂
Wiadomość 1 z 3
ostatnia odpowiedź
2 ODPOW. 2

polbo_w1
Użytkownik
Dzisiaj miałem ten problem różnica pomiędzy 4funty gdzie przesyłka jest ubezpieczona do 36funtów czy 9,95 gdzie ubezpieczenie jest do 500funtów. Wybrałem droższą opcję pomimo że nieopłacalną bo przedmiot zabytkowy i niespotykany pomimo niskiej ceny zakupu.Dylemat był ok 30 zeta różnicy nie chciało mi się ryzykować szczególnie biorąc pod uwagę możliwości naszej poczty.Jednak jak coś jest do podpisania to się bardziej pilnują.
Pozdrawiam
Wiadomość 2 z 3
ostatnia odpowiedź

enigmak
Użytkownik
Dzieki!
A teraz zadam pewnie naiwne pytanie ale nie potrafie znalezc odpowiedzi na nie.
Czy jesli zdecydowalabym sie jednak na tansza wysylke nie rejestrowana i paczka by zginela to dostane rekompensate pieniedzy z pay pala(no bo taka opcje placenia bym wybrala)?
A moze sa wymagania, ze musze wtedy wybrac wysylke rejestrowana i jedynie wtedy zwracaja?
Drugie pytanie rowniez odnosnie wysylki ale az z Hong Kongu, w jaki sposob wyslac aby paczuszka nie zaginela? Sprzedawca oferuje mi wysylke za 4GBP i opcjonalnie Insurance za 1GBP, jaka jest szansa, ze przesylka zaginie? No a jesli zaginie to czy moge otworzyc spor w paypalu i zadac zwrotu pieniedzy?
Wiadomość 3 z 3
ostatnia odpowiedź

Wpisz nazwę produktu