anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

czy zgadzać się na anulowanie 19 aukcji, zakup poza eBay??????

Witam, kupiłem od jednego sprzedawcy kilku przedmiotów, dokładnie na 19 aukcjach, teraz w trakcie negocjacji kosztów przesyłki poprosił mnie o anulowanie tych aukcji tłumacząc się że na eBay niema możliwości zmiany kosztów wysyłki, napisał że wystawi mi płatność przez PayPal. Dodam że chodzi o wagę paczki około 2,5kg, wylicytowana łączna kwota to 25 GBP a on chce za Royal mail signed for jeszcze 80 GBP. Cena była okazyjna, dlatego jestem skłonny zgodzić się na całkowity koszt 105 GBP tylko martwi mnie te anulowanie transakcji, czy przypadkiem nie ma tu jakiegoś podstępu ze strony sprzedawcy?
Proszę o pomoc, jak postąpić w tej sprawie?
O co tu chodzi, co koszt wysyłki ma do anulowania aukcji?
Wiadomość 1 z 6
ostatnia odpowiedź
5 ODPOW. 5

Czy żądanie zapłaty za pośrednictwem systemu PayPal a faktura za zakupy w serwisie eBay to jest to samo?
czy jak zapłacę nie za fakturę tylko na żądanie zapłaty to przestanę być chroniony w rozumieniu ochrony kupujących na zakupach w eBay?
Wiadomość 2 z 6
ostatnia odpowiedź

moim zdaniem sprzedawca kombinuje bo wylicytowales za zbyt niska cene i mu to teraz nie pasuje i probuje dorobic na kosztach wysylki. bzdury gada mowiac ze na ebayu nie moze zmienic kosztow wysylki - jest to jak najbardziej mozliwe. A jesli zgodzisz sie na anulowanie transakcji to pewnie potem wogole o wszystkim zapomni i nawet negatywa nie bedziesz mogl mu wystawic za niewywiazanie sie z transakcji. poczytaj sobie o ochronie kupujacych:
https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/webscr?cmd=_pbp-info-outside
Wiadomość 3 z 6
ostatnia odpowiedź

1. proszę o podpowiedź jak sprzedawca może zmienić koszt wysyłki w zakończonej aukcji.
2. zaproponowałem mu wystawić jedną "łączną" aukcję za wszystkimi przedmiotami, a tamte anulować i on się na to zgodził, ale jeśli to nie jest konieczne....
3. nawet te dorabianie na kosztach wysyłki mnie nie martwi, dogadałem się z nim o kosztach, tylko chodzi mi o to, jak to rozstrzygnąć żeby dostać od niego fakturę PayPał, "przywiązaną" do tych aukcji, z uzgodnioną (już) ceną, a nie żądanie zapłaty "niewiadome za co"? patrz p.1.
Wiadomość 4 z 6
ostatnia odpowiedź

Jesli anulujesz to stracisz prawo do ochrony.

Kiedys, moze i teraz tez, taka zaplata byla mozliwa:
- zaznacz ze to za aukcje Ebay
- wpisz numery aukcji przedzielajac je przecinkiem
- wpisz sume do zaplaty

w okienku na kupon od sprzedwcy mozna bylo wprowadzic sume ujemna tak aby wynik dal sume ustalona ze sprzedawca.

Radze jednak po prostu kupic na nowo wystawionej aukcji.
Wiadomość 5 z 6
ostatnia odpowiedź

dzięki, tak zrobie :))
Wiadomość 6 z 6
ostatnia odpowiedź