Przelew Bankowy. ?? zagraniczny

Witam

musze zrobić przelew 80 USD do Chin .

No i tu pojawia się pytanie jaka placówka ten przelew zrobić ??

czy poprzez przelew bankowy czy moze przez Western Union tylko wtedy ile mnie wyniesie prowizja Western Union dla tekiej kwoty czy też przelewu.

Proszę o opinie i propozycje gdzie najlepiej zrobić taki przelew aby mnie to najmniej wyniosło .

A morze jakąś inną placówka ??
Wiadomość 1 z 7
ostatnia odpowiedź
6 ODPOW. 6

tylko i wyłącznie PP, jak nie masz konta to przelewasz kase ze swojego rachunku, (nr konta konta i wszystkie potrzebne dane znajdziesz, jeśli się zalogujesz na PP i wejdziesz w zakładkę wpłać) płacisz tylko prowizję jak za normalny przelew

jeśli masz zaufanie do osoby z Chin możesz również zapłacić poprzez MoneyGram prwowizję wylicz tutaj http://www.moneygram.com/eHowMuch/howMuch.do?countryCode=PL
Wiadomość 2 z 7
ostatnia odpowiedź

a jakie poniosę opłate przelewając pieniądze przez PP jak również jakie opłaty poniesie odbierajacy.??
Wiadomość 3 z 7
ostatnia odpowiedź

zacznijmy od tego, gdzie kupiłeś towar na ebayu, w necie

robisz normalny przelew, jeśli konto masz w mbanku to za przelew nic nie płacisz i kasa wpływa na PP w PLN, a odbierający zapłaci jakiś tam % prowizji, ale nie powinno to być więcej niż 5$ prowizji
Wiadomość 4 z 7
ostatnia odpowiedź

przez Paypal placacy nic nie placi a odbierajacy do 4%, zalezy jaka wplata i dokad.
Wiadomość 5 z 7
ostatnia odpowiedź

Tak kupiłem na ebayu i muszę przelać kolesiowi do CHIN 80 USd i no jaką zapłace prowizje gdzie taniej mnie wyniesie ??

Skoro Paypal to ile muszę doliczyc do kwoty którą mu przelewam aby otrzymał tyle ile musi a nie mniej przez prowizje oraz ile mi zabiąrą ??

Z góry wam dzięki.
Wiadomość 6 z 7
ostatnia odpowiedź

poproś sprzedawcę o fakturę (invoice)

skoro masz do zapłacenia 80 dolarów to pomnóż to 3,5 i tyle przelejesz ze swojego konta na PP

jak będziesz płacił oni zabiorą z salda PP złotówki, a kolesiowi zamienią te Twoje złotówki, na dolary. Dostanie dokładnie tyle ile mu zapłacisz.

Zapamiętaj raz na zawsze jeśli przesyłka zaginie to nie będziesz miał szansy odzyskania kasy, jeśli zapłacisz PP to zawsze jest szansa na odzyskanie kasy.
Przelewami płacisz tylko i wyłącznie na Alledrogo

Mnie też od każdej sprzedanej rzeczy PP potrąca prowizję, miesięcznie "zabiera" przeliczając na złote polskie około 500 zł
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 7 z 7
ostatnia odpowiedź