10-07-2012 17:56
Witam serdecznie.
Jak mogę dokonać opłat z tytułu sprzedaży do eBay w PLN po zmianie waluty rozliczeniowej na EUR???
Zmieniłam walutę rozliczeniową z PL na EUR aby ustawic płatności automatyczne. Teraz mam dwa salda wobe eBay: stare w PLN (saldo 200zł) i nowe w EUR (saldo 0EUR). Jak mam teraz zapłacić tę kwotę w PLN?
Gdy klikam zapłac kartą, to każe mi podać kwote w EURO (jak mniemam zasilę tym samym moje konto eBay własnie w tej walucie, a to stare w PLN zostanie dalej do zapłacenia).
Druga opcja to przelew bankowy, ale i tu również podają nr konta dla EURO wiec nie przeleje na nie złotówek.
Z ebay.com jest co prawda opcja zapłaty przez PayPal, ale po wybraniu jej, wybraniu salda konta w PLN, w dalszym kroku pisze mi, że walutą znów musi być EURO.
I tak w koło Macieju 😉
Pomocy.
Pozdrawiam,
Monika
12-07-2012 15:00
pewnie w zł juz nie uregulujesz salda konta w zł
napisz do obslugi klienta + ew. zrob nadplate w euro na poczet salda w zł i poproś ich o wyzerowanie salda w zł
12-07-2012 19:20
nie wiem co jest na rzeczy, ale ja na swoim drugim koncie, po zmianie waluty rozliczeniowej mam dwa buttony do zapłaty, jeden w pln drugi w euro (mowa tutaj ebay.com, jeśli chcę zapłacić paypalem)