27-04-2021 12:45
Ebay znowu sobie „strzela w kolano”. Od czerwca wprowadzają drastyczne opłaty i tak teraz za każdą aukcje z ceną stałą zapłacisz po 1,50zł a za aukcję z licytacją 2,20zł. Całkiem im odwaliło i nie nauczyli się niczego. W 2008 roku po raz pierwszy wprowadzili opłaty i skończyło się to dla nich tragicznie gdyż około 90% aukcji zostało zlikwidowanych przez sprzedawców (a opłaty wtedy wynosiły tylko od 5 groszy do maksimum 1zł). Teraz wprowadzają takie drastyczne opłaty że nie wiem czy ktokolwiek zostanie. Przykładowo ja posiadam prawie 22 000 aukcji i teraz x 1,50zł, DZIĘKUJĘ wolę usunąć aukcje z tego serwisu. Jeszcze jedna parodia za nazwę pomocniczą na jednej aukcji będzie opłata 5,70zł (do tej pory darmowa). Ciekawe ile polskich aukcji będzie po tych podwyżkach, ebay w rankingu spadnie na ostatnie miejsce.
Brawa dla osób pracujących w Ebay, świetnie działacie na niekorzyść swojej firmy!!!
...............
20-06-2021 17:54
Pieniądze wpłynęły ci w PLN , bo miteż ale ebay wysłał pieniądze w walucie EUR a mój bank je przewalutował po koszmarnie niskim kursie. Zostałem zmuszony do założenia konta walutowego bo w takiej walucie teraz ebay przesyła pieniądze. Więc rozumiem że pieniądze wpłynęły ci w PLN ale po przewalutowaniu przez twój bank.
20-06-2021 20:37
Dokładnie tak.
20-06-2021 23:19
To jakiś cyrk,najpierw tydzień weryfikowali dane i ciągle że błąd a wszystko było ok teraz kasa leży sobie i nie mogę jej wypłacić ,po prostu nie mogę zlecić wypłaty chociaż mam zaznaczone,że harmonogram wypłat powinien być automatyczny i codzienny ,w dodatku też mam do zapłacenia fakturę którą nie da się zapłacić ,no cyrk na kółkach,był PayPal i mimo,że nie było idealnie to na pewno było szybciej,prościej,bardziej przejrzyście a tu nie dość ,że Ahmedy ,które odpisują nie mają pojęcia jaki mam problem i piszą nie na temat , bo widocznie polski eBay ma inne ustawienia to jeszcze widać ,że nic nie jest przystosowane pod ten nowy system
20-06-2021 23:21
Jak przesłałeś kasę na konto? Sama wpłynęła? Bo mi leży od tygodnia i nic mimo,że mam zaznaczone ,że harmonogram wypłat codzienny
21-06-2021 18:15
Wiesz już może jak zapłacić tą zaległą fakturę w złotówkach bo ja też mam ten sam problem.
21-06-2021 20:35
czesc
21-06-2021 20:35
Mi fjuty z ebja ukradli 5500 zł w ciągu czterech dni. wczoraj chciałem napisać tu jak to się stało i czy może ktoś jakąś zbiorową skarkę do UOKiK lub Rzecznika Praw Konsumenta szykuje lub może pozew zbiorowy , ale na tym zasranym ebaju mają ciągle jakieś czegoś błedy i skasowała się wiadomość przy wysyłaniu a jej nie skopiowałem
22-06-2021 20:22
Pieniądze elegancko mi przelali w poprzedni wtorek i dziś. Ustawiłem sobie tygodniówki. Może ten błąd wynika z tego, że chcesz kilka kont ebay zarejestrować na jeden numer bankowy? Sam mam kilka i obawiam się, ze w tym może tkwić problem - oby nie 😉 bo muszę je zarejestrować. Jeśli chodzi o płatność "starym" sposobem nie da się i "wisi" mi zaległa płatność. Nie wiem co zrobić bo nic się nie da zrobić...
22-06-2021 20:23
Nie wiem. Czekam co zrobią. próbowałem na kilka sposobów i nic.
22-06-2021 20:29
Może miałeś w aukcjach drugą linijkę za którą teraz pobierają 2,20 pln? Razy kilkaset aukcji dało to sporą kwotę. Mięli jeszcze wprowadzić opłaty za pogrubienia (1,50pln), które już osobiście skasowałem wszędzie, ale jeszcze przy wystawianiu jest 0,00pln. pewnie wkrótce wprowadzą. Ja wszystko pokasowałem i mam czyste konto. Jedną aukcję tylko pominąłem i jestem tylko stratny 2,20 pln, ale i tak uważam to za sukces.