08-11-2010 10:06
DNIA 23 PAŻDZIERNIKA WPŁYNEŁY PIENIADZE ZA ZAKUPIONE BUTY W NIEMCZECH A DO TEJ PORY NIE OTRZYMALEM PRZESYLKI, JAK DŁUGO IDZIE TAKA PACZKA?
a ja z innej strony -:) otóż Twój sprzedawca ma procent komentarzy 97,7 to wg mnie mało wiarygodny sprzedawca, jabym napewno u niego kupił, a do tego, ma bardzo mały procent jeśli chodzi o szybkość wysyłki zaledwie 4,3 (to oznacza jedno, że jest ospieszały jeśli chodzi o szybkość wysyłki) taki optymalny to od 4,5 wzwyż no i ostatnia sprawa rodzaj wysyłki ma international standard versand, teoretycznie powinna być rejestrowana, a praktycznie musisz napisać do sprzedającego, aby podał traking paczki.
Co ja bym zrobił na Twoim miejscu otworzył spór na PayPal'u (jeśli tylko nim płaciłeś) i wtedy paypal zablokuje Twoje pieniądze na jego koncie.
Wg mnie paczki za granicy przychodzą dość szybko
Witaj-w zaleznosci od tego jaka firma sprzedajacy paczke wysyla powinna byc u ciebie w cuagu 5-14 dni.Jesli to np.DHL-paczka dociera czesto juz po 3 dniach roboczych.Spytaj sprzedajacego poprostu czy nadal paczke-i popros o numer przesylki-bardzo latwo odnalezc taka paczke w zasadzie na kazdej ze stron internetowych najpopularniejszych w Niemczech firm-DHL,Hermes DPD czy UPS.Pozdrawiam
a masz informacje jaka dokladnie przesylka zostaly wyslane?
czy przedmiot jest oznaczony na moj ebay > kupione jako Wyslany ?
jesli nie masz tych informacji, zapytaj sprzedawce kiedy i jaka przesylka wyslal.
to jak dlugo idzie zalezy w duzym stopniu od rodzaju przesylki, sprawnosci polskiej poczty... itp.