26-01-2012 00:09
Witam. Kupiłam kostium na ebay uk - cena początkowa sprzedawcy to 4.99 GBP - wylicytowalam czyli wygrałam aukcję kwotą 7.00 GBP, cena przesyłki na terenie UK wynosiła 3.99 GBP. Poprosiłam sprzedawcę o podanie kosztów wysyłki do Polski a on mi odpisał że za 45 GBP wyśle mi paczkę. Otóż podejrzewam że nie jest zadowolony z ceny końcowej ale gdyby wystawił przedmiot w wyższej cenie - nie licytowałabym. Piszę do niego ale nie odpowiada. Co w tej sytuacji zrobić?! Z góry dziękuję za odp:)
zapytaj poprzez ebay (funkcja skontaktuj sie ze sprzedawca), czy moze ew. wyslac na adres inny niz Twoj ale w UK i jesli tak, to zaplc paypalem z zaznaczeniem adresu do wysylko w UK, a jesli nie, to niech poprosi o anulowanie transakcji wg procedury ebay, co pozwoli mu odzyskac prowizje a Tobie nie zapisza na koncie zaleglej platnosci, co mogloby skonczyc sie zawieszeniem konta - tak czy owak sprzedawca nie moze wystawic Ci negatywnej opinii
Trzymaj sie od niego z daleka teraz i zawsze.
Mozesz zglosic do Ebay ze stosuje zawyzone oplaty za przesylke (excessive shipping cost).
Teoretycznie moglabys zakupic a nastepnie wystapic o zwrot pieniedzy i wystawic negatywa ale j.w. "trzymaj sie z daleka" bo moze cie to kosztowac 52 funty.
jak to teraz zakończyć żeby sprzedawca mnie nie "urządził"...
w sumie mogłam licytować, tzn. że nie wykluczył Polski ale jak już kupiłam to zobaczyłam że "sprzedawca nie oferuje wysyłki międzynarodowej" , mam przyjaciółkę z UK i w sumie mógłby wysłać do niej paczkę i wtedy byłaby to przesyłka na terenie UK? ale teraz po twojej odp to się przestraszyłam szczerze mówiąc! co o tym sądzisz?