VAT Niemiecki ebay.de

shade-sc
Użytkownik
Witam! Szukałem coś na ten temat lecz nie znalazłem dokładnej odpowiedzi na to pytanie. Chodzi mi o VAT... Odtwarzacz mp4 niemieckim ebay.de kosztuje 60 Euro (wraz z przesyłką do Polski) na aukcji pisze że wylicytowana kwota zawiera 16% podatku. Jak wygram ten odtwarzacz za 50 Euro to będę musiał doliczyć jeszcze 6% podatku żeby był równy z naszym podatkiem? Gdzie będę płacić te 6% dodatkowego podatku VAT? Dziękuje serdeczine za jakąkolwiek odpowiedż Pozdrawiam

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (3)

Odpowiedzi (3)

forumyabe
Użytkownik
Witam, zapytaj sprzedawce, cz dolicza jakies oplaty za kazda sprzedana sztuke, niektorzy doliczaja np. 1,50 Euro za sztuke. Zgodz sie tylko na paczke ubezpieczona. Kupiles hurtowo dla calej rodziny, i rodziny dzieci itd. 10 stuk. Wydaje mi sie, ze nikt sie nie moze przyczepic. Pozdrowienia.
forumyabe
Użytkownik
Witam, Nie bedziesz musial zadne 6% podatku doplacac. kupiles w Niemczech, a tu obowiazuje 16% VAT (od 1 stycznia 2007 19% VAt). Wylicytowana cena juz zawiera 16% Podatku.
shade-sc
Użytkownik
Mam Jeszcze jedno pytanko Jeśli kupie np 10sztuk mp4 każda po 50Euro w jednej przesyłce to zapłace jakieś dodatkowe opłaty czy tylko 500Euro? NIkt póżniej nie będzie mnie ścigał za to, że nie mam firmy a sprowadzam te odtwarzacze nie na własny użytek? Dziękuje serdeczine za jakąkolwiek odpowiedż Pozdrawiam
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań