Towar wysłany ale uszkodzony!!!

Witam! Zalicytowałem monitor LCD na ebayu w usa. Monitor przyszedł po miesiącu jednak... Całkowicie uszkodzona matryca wrecz wgnieciona jakby ktoś bez przesady walnął kijem . Jednym słowem uszkodzenie w 100% nie ma mowy o jakiejkolwiek naprawie. Wydałem prawie 400 $. Dostałem protokół szkody od poczty . Odmówiłem odebrania przesyłki... W protokole napisane ze przedmiot uległ zniszczeniu w czasie transportu z zagranicy. Oficjalny powód źle zabezpieczona przesyłka. Niemniej napisane ze była otwierana przed dotarciem do urzędu centralnego w warszaiw... Pytanie jak odzyskać kase? Nie wiem czy wina jest po stronie sprzedającego czy po stronie osób postronnych. W każdym razie nie po mojej. Na razie wysłałem maila do sprzedajacego. Sytuacja totalnie mnie zaskoczyła bo bardziej byłem przygotowany na "zagubienie" przesyłki niż na takie zniszczenie. Prosze o sugestie.
Pokaż cały temat
Ebay daje 60 dni: "You can begin this process at any time between 10 days and 60 days after the listing ended. Please enter the item number below and click Continue to get started."
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay