Przesylka nie doszla a Sprzedajacy ma nieaktywne konto, POMOCY !!!!!

jaca_85
Użytkownik
witam! rzekomo zakupilem telefon N95 8GB od sprzedajacego "monikagrac12". wydalem na ten interes 730zl, ale po kilkunastu dniach nie otrzymalem przesylki, a sprzedający ma juz nieaktywne konto ebay... domyslam sie ze zostalem oszukany... czy moge cos zrobic aby odzyskac pieniadze???

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (10)

Odpowiedzi (10)

Napewno nie płacił przez PP, bo kupił od polskiego użytkownika tzw. koperty jaca_85 biegusiem na policję
Jak placiles przez paypal to zglos tam sprawe, a jak nie, to lipa...
jaca_85
Użytkownik
to napisz mi gdzie tak tanio ja kupie??? i czy to jest oryginal czy jakas chinska wersja?
rainka73
Użytkownik
w zasadzie to masz pecha ja nie kupuje na ebay.pl bo po pierwsze drogo po drugie nic ciekawego nie ma ... a PP ubezpiecza i bys odzyskal kase po trzecie co to za cena????????? ja N95 kupilam za 40 euro
jaca_85
Użytkownik
dzieki za wspanaily wyklad... gdybym od poczatku wiedzial ze ebay nie ubezpiecza nawet bym sie tu nie logowal...
Dokogo masz pretensje, możesz mieć tylko i wyłącznie do siebie. Po pierwsze kupiłeś od użytkownika z Polski, polski eBay nie daje ubezpieczenia, po drugie nie płaciłeś PP a ebay daje ewentualną możliwośc zwrotu pieniędzy tylko tą medtodą płatności. A po trzecie kupiłeś od użytkownika, który na Allegro jest określany mianem kopertki.
jaca_85
Użytkownik
czyli ponad 700zl w plecy - zajebisty ten ebay....
gdybys kupowal za granica i placil przez PayPal bylaby szansa, a w tym przypadku zalezy od tego czy policja bedzie chciala/w stanie namierzyc tego sprzedawce...
jaca_85
Użytkownik
a czy jest jakas szansa ze odzyskam te pieniadze??? bo ebay (jak pozniej zauwazylem) nie ubezpiecza zakupow...
jesli placiles przelewem to nazwe uzytkownika + nr konta mozesz zawsze zglosic na policji + moze napisz jeszcze do obslugi klienta - sprzedawca ten musial sie jakos zweryfikowac przed wystawieniem aukcji wiec w ebay musial podac jakies dane wg ktorych teoretycznie policja moze go namierzyc
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań