Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam Mam taki problem. Czy może ktoś wie jak z kożystać z takich usług i co to dokładnie jest. Jeżeli może ktoś mi pomóc ta jak mam zaakceptować chek od kupującego z zadranicy jeżeli ja mam konto bankowe (nie walutowe) w Deutsche Bank. Co mam rozumieć pod tą nazwą......... Personal check -?? Money order/Cashiers check - ?? Serdecznie dziękuję za pomoć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pokaż cały temat
To pytanie zadaj w banku ale odradzam akceptowanie poniewaz jest duzo klopotu ze spieniezeniem zagranicznego czeku lub przekazu. Trudno jest zrealizowac zagraniczny czek jaki by on nie byl. Jesli juz znajdziesz bank co tego dokonuje to kosztuje zwykle wiecej niz to warte i moze trwac nawet kilka tygodni. Wszystko zalezy jaki bank, jaki kraj... Personal check -to czek osobisty (najbardziej niepewny, najczesciej podrabiany i najmniej darzony zaufaniem) Money order to przekaz pieniezny ktory mozna zrealizowac zwykle tylko w kraju osciennym krajowi w ktorym go wydano. Jest jeszcze International Money order - przekaz pieniezny zagraniczny - realizacja zalezy od banku i kosztuje. Cashiers check - najpewniejszy z czekow ale realizacja zalezy od banku i kosztuje. poczytaj tutaj: http://www.eony.pl/platnosci.html
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay