PROBLEM Z PŁATNOŚCIĄ PRZEZ PAYPAL

już dwukrotnie płaciłam przez Paypal bez żadnych problemów ale teraz po przelaniu na saldo Paypal 90 zł nie mogę zapłacić za zakupiony przedmiot bo w kolejnych etapach płatności muszę potwierdzić adres za pomocą karty kredytowej,wcześniej nie miałam takiego komunikatu,nie mogę przypisać karty kredytowej do konta Paypal gdyż posiadam tylko kartę płatniczą. co robić? dlaczego wcześniej nie musiałam potwierdzać adresu za pomocą karty i wszystko było OK? czy to przez to że kwota do zapłacenia jest tak duża? jak mam teraz zapłacić za kupiony przedmiot?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (10)

Odpowiedzi (10)

dzizik
Użytkownik
wlasnie niech mi ktos wyjaśni czemu Oni poblokowali Wam konta??:| rozumiem jakbyscie zalegali z jakimis oplatami ale przeca nie moga blokowac za to ze posiadacie srodki na PP 😐 moze dlatego ze macie wlasnie karty platnicze a nie kredytowki? 😐
halina-t
Użytkownik
Dlaczego oni blokują te konta?
na stronie poczty polskiej trochę poczytałam,sprzedający przesłał mi swoje dane a więc chyba chodzi mu o to bym przesłała pieniądze przekazem,ale na stronie poczty okazuje się że Wielka Brytania(tam chcę wysłać pieniądze)nie znajduje się na liście krajów do których można wysłać przekaz z Polski! można przesłać pieniądze listem poleconym ale to nie jest bezpieczne raczej,bo nie mam żadnej gwarancji że moje pieniądze dotrą tam gdzie powinny. jak przesłać pieniądze pocztą w bezpieczny sposób???????
halina-t
Użytkownik
A ja własnie wpadłab aby napisać o tym samym. To jest chore! Teraz nie mam jak zapłacić za towar. który kupiłam
o kurczę! to rzeczywiście jedno wielkie oszustwo ten Paypal w takim razie. teraz na przyszłość będę wysyłać pieniądze inną drogą albo jeśli już zdecyduje się skorzystać z PP to tylko małe sumy będę przelewać na saldo. spróbowałam przesłać pieniądze na mój rachunek bankowy,niby się udało ale transakcja jak na razie jest oczekująca,może mi jednak nie zablokowali konta,mam taką nadzieję. no dobrze ale jakoś teraz muszę zapłacić za kupiony przedmiot,chciałabym zapytać: czy wysyłka pieniędzy pocztą jest bezpieczna i jakie dane sprzedającego są mi do tego potrzebne??? imię ,nazwisko,login,adres? czy coś jeszcze? i jaka jest opłata za taką przesyłkę? jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam!:)
ja w tej sprawie napisałem do TVN 24 to co oni robią jest karalne !! nielegalne prawnie. jedyne wyjście to Sąd, lub policja w sądzie wydaje mi sie ze na 70% sprawa wygrana i ja na dodatek jakbym do sądu poszedł żądałbym odszkodowania ! tylko żeby iść do sądu trzeba samemu byc czystym tzn nie miec np ani jednej Lewej ( czyt. pirackiej gry ) w domu bo oni sie wpierw bierą za tego co podaje do sądu,
ja bym sie cieszyl na twoim mijscu ze tylko 90 zł ja stracilem ponad 300 do tej pory nie odzyskalem paypal nie odpowiada na maile, brak mozliwosci zwerryfikowania konta nie ma do wykonania żadnych kroków na mailu pisze ze po pol roku zwroca mi pieniąze ale zostana one wyslane przelewem czy cos i koszt tego to 40 dolarów to jak ja mam na koncie 300 zł i mam dac ponad 150 za przelew to ja dziekuje bardzo. ja z paypalk zrezygnowalem.
ah,przepraszam zapomniałam podziękować za odpowiedz-DZIĘKUJĘ PIĘKNIE:)
skoro mam już zablokowane konto,to co mam teraz zrobić? jak zapłacić za zakup? zakładać nowe konto PP?? jak Ty sobie z tym poradziłeś,bastek? czy jest możliwość odblokowania konta? a może po jakimś czasie je sami odblokowują? aż nie chce się wierzyć! kwota 90 zł ma przepaść??!! to chore.... żadnej możliwości odzyskania pieniędzy???
zablokowali ci konto paypal ostatnio bardzo duzo osobom zablokowali mnie również pozegnaj sie z pieniedzmi na koncie. bo nawet jak wszystkie kroki przejdziesz pozytywnie i zweryfikujesz dane to wyjdzie jakiś bład. to taktyka paypal do przywlaszczania cudzych pieniedzy.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay