Oferta drugiej szansy

Witam, jakis koles przebil moja oferte o 2 funty.Dostałem ofertę drugiej szansy bo okazalo sie ze jakis ciemnogród myslał ze aukcja jest w euro.Jak bezpiecznie zrealizowac taka oferte?W mój ebay,moje wiadomości jest ten mail-także to nie oszustwo.Gdy w tym mailu klikam kup teraz(w tej ofercie drugiej szansy)wyswietla mi panel zakonczonej aukcji.Jak to pomyslnie zakonczyc.Mam po prostu zapłacić bez klikania niczego?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (10)

Odpowiedzi (10)

"Na stronie aukcyjnej postepuj jakbys wygral tzn. kliknij na "kup teraz" lub "zaplac" czy cos w tym rodzaju - jesli ci pozwoli to mozesz zaplacic i rzecz jest twoja."
Panowie,tyle już tych wpisów a nikt mi konkretnie nie odpowiedział.Myślałem że ktoś z was korzystał z zagranicznej oferty drugiej szansy? I takich ebayowiczów proszę o odpowiedz.
lukweg
Użytkownik
ale widac od razu ze przedmiot byl kupiony na zagranicznym ebay, bo cena jest w funtach
forumyabe
Użytkownik
Blad w mysleniu, w Polsce jest ebay bezplatny, nie musi sprzedawca czekac na oddanie prowizji od ebay.. Moze od razu wyslac ta oferta.
Poprzednio opisalem sytuacje gdzie sprzedawca posiada wiecej takich samych przedmiotow i po zakonczeniu aukcji wysyla oferty drugiej szansy tym bioracym udzial ktorych oferta mu odpowiada. Wowczas dla kazdego otrzymujscego jest tworzona kopia aukcji oryginalnej. W twoim wypadku wyglada na to ze transakcja ze zwyciezca, z jakiegos powodu, nie doszla do skutku (moze zwyciezca sie wycofal) i masz szanse kupic. Aby miec pewnosc ze jestes na prawdziwej aukcji wystukaj w okienku wyszukiwarki www.ebay. i wpisz w okienko wyszukiwarki numer aukcji lub zaloguj sie do ebay (rowniez wystukaj w okienku wyszukiwarki www.ebay. ). Na stronie aukcyjnej postepuj jakbys wygral tzn. kliknij na "kup teraz" lub "zaplac" czy cos w tym rodzaju - jesli ci pozwoli to mozesz zaplacic i rzecz jest twoja. Aby miec 100% pewnosci - zwroc uwage aby w pierwszym czlonie adresu bylo "ebay" a jak bedziesz placil to aby adres zaczynal sie od "https" a wprawym dolnym rogu strony znajdowala sie zamknieta klodka. Jesli masz odpowiednie oprogramowanie to po nasunieciu myszy na klodke otrzymasz informacje o stanie certyfikatu i kto jest wlascicielem tej strony.
Niestety ale nie ma takiego linka do duplikatu.Jest link do zakończonej już akucji.Dlatego tak się obawiam.W ebayu napisali że to prawdziwa wiadomość.
zrealizowac ja mozesz wg.instrukcji w email. Powinien tam byc link ktory skopiuj w okienko wyszukiwarki. Doprowadzi cie to do aukcji (duplikatu aukcji oryginalnej)i mozesz zaplacic tam wg metod akceptoweanych. Najbezpieczniej przez Paypal.
nieprawda,oferte drugiej szansy można dodać od razu. Ale nie o to pytałem.Pytam jak ją bezpiecznie zrealizować.
forumyabe
Użytkownik
po prostu sprzedawca wyslal ci za szybko ta oferta. Ten pierwszy musialby oficjalnie przez ebay zrezygnowac z zakupu, sprzedawca musialby najpierw to w ebay zameldowac,(dostac prowizje od ebay) ze ten pierwszy zrezygnowal, a dopiero pozniej mogl ci wyslac oferte drugiej szansy.
Ktoś mi pomoże?Dostałem info z ebay.pl z wklejonym tematem z pomocy, w której niestety nie ma odpowiedzi na moje pytanie.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań